Spordihalli väike saal tehakse maatasa

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väändunud plekist enam asja ei saa.
Väändunud plekist enam asja ei saa. Foto: Ants Liigus

Väikese saali asemele tuleb uus. Spordihalli juhataja Vambo Talu kinnitas, et varisenud saali vanal kujul ei taastata, asemele tuleb uus ja kahekorruseline.

Täna avada lubatud Pärnu spordihalli varingus hävinud väikese saali üle vaidlevad eksperdid edasi, kuid halli direktor Vambo Talu ütles, et on kindel vähemalt kahes asjas: hoonet lubatud ajaks avada ei saa ja väikest saali ei taastata vanal kujul.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi lubas 5. jaanuaril, tuginedes hoone juriidilise omaniku OÜ Steniardi ja ehitajate esindajate hinnangule, avada varingus kannatada saanud spordihalli peakorpuse koos suure mänguväljakuga 20. jaanuariks.

Eile oli selge, et täna suurt saali kasutajatele ei avata. Spordihalli väike saal hävis varingus aga täielikult.

“Viivitus on tekkinud kindlustusfirmade ekspertiisitulemustega,” sõnas Talu. “Linnavalitsusel ei lasu valesti antud lubaduses vähimatki süüd, sest puhtfunktsionaalses mõttes võiksime suure saali tõepoolest juba avada.”

Halli suur mänguväljak on pealtnäha täiesti korras, arvestamata õhupuhureid, mis põranda alla sooja õhku paiskavad, et niiskust saanud parketti kuivatada.

“Peamine takistus spordihalli avamiseks on ikka veel vaidlused selle üle, kas suure saali varingus kannatada saanud kaks-kolm tugiposti tuleb tugevdada, remontida või uued ehitada,” selgitas Talu. “Seni kuni pole ametlikult ühtset seisukohta nende postide küsimuses, meil luba halli avada pole.”

Aeg jookseb liiva

Eile töötasid katuseta jäänud väikeses saalis taas eksperdid, kes uurisid põrandal vedelevaid rauast katusekonstruktsiooni jäänuseid ja pildistasid suure saali lage hoidvaid ja varingus kooldunud tugipostegi. Teiste hulgas oli Seesam Kindlustuse ekspert, kuna Seesam oli halli ehituse ja ehitusjärelevalve kindlustaja, samal ajal kui valmissaanud hoone oli kindlustatud If Kindlustuses.

“Meie ülesanne on tõestada, et ehitamine toimus projekti järgi ning kasutatud on ettenähtud materjale,” kirjeldas Seesam Kindlustuse ekspert oma tööd ja lisas, et selliste ekspertiiside kestus küünib ligikaudu ühe kalendrikuuni.

“Nii see aeg meil käest jookseb,” ohkas Talu, kes halli juhatajana tunneb oma õlul hoone avamisega viivitamisest tulenevat survet.

Väike saal võib üllatada

“Ühes oleme vist kokku leppinud: vanal kujul halli ei taastata,” ütles Talu. “Elu näitas, et väikese saali kõrge lae võimalusi kasutasime vähe.”

Talu sõnade järgi soovitakse väike saal taastada hoopis kahekorruselisena, et saada varasemaga võrreldes juurde põrandapinda, mida sportlastele on rohkem vaja kui kõrget lage.

Millal väike saal taas kerkima hakkab, ei oska Talu arvates keegi veel öelda, sest enne tuleb selgeks vaielda, kes varingukannatused kinni maksab.

Talu ei andnud ka peakorpuse avamise uut tähtaega. “Funktsionaalses mõttes võiksime halli avada hommepäev, kui vaid lubatakse,” kordas ta.

Spordihalli peakorpuse 20. jaanuaril avamist lubanud Pärnu linnapea on praegu korralisel puhkusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles