Spordihall taasavaneb hiljemalt nädala pärast

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Areco mehed panevad purunenud klaasseina asemele soojustatud paneelid, väike saal jääb ülesehitamist ootama ning teisel korusel saab spinningutuba jälle tegutseda.
Areco mehed panevad purunenud klaasseina asemele soojustatud paneelid, väike saal jääb ülesehitamist ootama ning teisel korusel saab spinningutuba jälle tegutseda. Foto: Urmas Luik

Katusevaringus kannatanud Pärnu spordihallis on kindlustustööd lõpusirgel, linnapea Toomas Kivimägi kinnitusel avatakse suur saal ja muu varingus terveks jäänu järgmise nädala lõpuks.

“Kui kõik läheb nii, nagu planeeritud, peaks ehitaja lõpetama kolme kannatada saanud posti sirgeks ajamise 31. jaanuariks. Siis kulub paar päeva vajalike kasutamislubade saamisele ja hiljemalt veebruari esimese nädala lõpuks loodame halli taas lahti teha,” rääkis linnapea. “Parimal juhul ehk paar päeva varem, aga kindlasti mitte juba sel nädalavahetusel.”

Varisenud katusega saali ja suure saali vahelised kolm posti võeti mõne sentimeetri võrra kõverdunud kohast armatuurini lahti, lükati spetsiaalsete tõukurtugedega sirgeks ja betooniti uuesti. Vanal aastal oli see veel halli sisesein, praegu on kuni väikese saali ülesehitamiseni välissein.

Jaanuari eest üüri ei võeta

Väikeses saalis tegutsesid teisipäeval Areco Eesti töömehed. Fuajeed lahutavad nüüd välisilmast soojustusega paneelid, kohe-kohe katavad need Areco abil ka teise korruse varinguava ja siis võib spinningusaali taas sisustada ja lahti teha. Kui hall jälle kasutamisloa saab, kolivad tagasi teisedki kasutajad.

“Esmaspäeval võttis linnavarakomisjon vastu igati loogilise otsuse, et jaanuarikuu eest halli ükski rentnik arvet ei saa,” ütles Kivimägi.

Suure saali niiskust saanud parkettpõranda kerkinud lipiotsad on intensiivse kuivatamistöö tulemusel kenasti tagasi tõmmanud ja halli taasavamisel pallimängu kindlasti ei sega. Põrand oli kavas suvel nagunii üle lihvida, lakkida ja parandatud joontega varustada. Nüüdse taasavamiseni puhutakse nii servadest kui muudest avadest endiselt sooja õhku parketi alla ja niiskus seal all on halli töömeeste sõnutsi juba igati normaalne 30 protsenti.

Spordikooli, võrk- ja korvpalliklubi ruumid pääsesid veekahjustustest suhteliselt kergelt ja on nüüd kuivad. Halli sprinkler-süsteem, ventilatsioon ja elekter on varinguosast mööda minnes taastatud ja kasutamiskorras, endine väike saal on risust ja varingu alla jäänud inventarist tühjaks tehtud.

Mis puutub väikese saali inventari, siis saadi see kätte suhteliselt väikeste kadudega. Iluvõimlemis- ja akrobaatikavaibad olid korras, kannatada sai vaid paar lauatenniselauda. Halli töömehed võtsid üles ja panid kuivama ning tallele väikese saali põrandat katnud terveks jäänud veekindlast vineerist põrandaplaadid.

“Lootus oli avada hall uuesti varem, aga viivitus tulenes kindlustaja kui tööde eest maksja vajadusest saada selgust, kas varisenud majaosa koristada sooviva firma pakkumine on ikka odavaim,” rääkis Kivimägi.

Halli avaetenduse au on korvpallimeestel

Kui kõik läheb nüüd nii, nagu loodetakse, annavad halli taasavamisele järgmisel nädalavahetusel värvi korvpallurid: 5. veebruaril võõrustab KK Pärnu meeskond Eesti meistriliiga sarjas hiljuti võidetud Rakvere Tarvast, 6. veebruaril mängitakse Eesti kahe tugevama sekka kuuluva Kalev/Cramoga.

Pärnu võrkpallimehed mängivad sel pühapäeval Rakveres ja tuleval nädalavahetusel Lätis, järgmine kodumäng on kavas 12. veebruaril Võruga.

Esindusvõistkonnad ja publik on halli teema üks külgi, tähtsam on, et nii noored kui tipptasemel sportlased, samuti tervise ja hea enesetunde nimel harjutajad saaksid oma harjumuspärasesse keskkonda naasta.



Toomas Kivimägi, Pärnu linnapea:

“Kui kõik läheb nii, nagu planeeritud, peaks ehitaja lõpetama 31. jaanuariks ja hiljemalt veebruari esimese nädala lõpuks loodame halli taas lahti teha.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles