Spordihalli juhataja Vambo Talu kirjutas lahkumisavalduse

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambo Talu.
Vambo Talu. Foto: PP

Mullu sügisel kohalike valimiste päeval avatud ja läinud nädala lõpus varingupausi järel taasavatud Pärnu spordihalli juhataja Vambo Talu (pildil) lahkub 1. märtsist ametist.

Talu informeeris läinud reedel lahkumisotsusest oma alluvaid ehk halli töötajaid ning pani avalduse otsese ülemuse ehk Pärnu spordikooli direktori Tiit Aasma lauale.

“Tärminiks panin 1. märtsi, et anda aega leida mulle asendaja,” ütles Talu eile. “Mul on saada ületundide ja kasutamata puhkuse arvel vabu päevi, mille kavatsen välja võtta.”

Talu keeldus kommenteerimast nii põhjusi, miks ta nüüd lahkub, kui seda, kas sel sammul on seost 1. jaanuari katusevaringuga. Sama vastus “ei kommenteeri” oli Talul küsimusele, mida ta kavatseb edasi teha. Seda, kuidas reageeris lahkumisotsusele halli töötajaskond ja kas on võimalik, et juhi minek tähendab meeskonna lagunemist, palus Talu hallirahvalt küsida.

Aasma ütles, et jättis reedel avaldust saades Talule nädalavahetuse järele- ja ümbermõtlemiseks, kuid esmaspäeva hommikul oli seis sama. Nii teavitas Aasma Talu avaldusest Pärnu linnavalitsuse kultuuri- ja haridusosakonna juhatajat Andrus Haugast ning abilinnapead Jane Metsa.

“Mul on raske seletada, miks Talu ära läheb,” rääkis Aasma. “Mulle vihjas ta, et tasu selle töö eest on väike, tööd aga nõutakse mitme eest. Eks linnavalitsus nüüd otsusta, mis edasi saab.”

Abilinnapea Mets ütles eile, et Talu avaldus ei ole veel temani jõudnud, info lahkumissoovi kohta aga küll. Tema arvates linnavalitsus aktsepteerib inimese soovi lahkuda ja rahuldab avalduse. Seisukohta Talu töö kvaliteedi kohta keeldus Mets avaldamast nagu ka arvamust, kas lahkumisotsus oli seotud halli hiljutise katusevaringuga.

“Avaldus oli meile ootamatu, seepärast ei ole me veel arutanud, mis edasi saab,” märkis Mets. “Kedagi meil selle ametikoha vabanemist ootamas ei ole, tõenäoliselt kuulutame halli juhataja koha täitmiseks juba lähipäevil välja konkursi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles