Kodulinna jääpurjetajad kihutasid medalitele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noormees Karl Hannes Tagu võitis Eesti juunioride meistrikulla.
Pärnu noormees Karl Hannes Tagu võitis Eesti juunioride meistrikulla. Foto: Tõnis Kukk

Eesti jääpurjetamise lahtistel meistrivõistlustel Saaremaa külje all maitsesid võidurõõmu Vaiko Vooremaa Haapsalust ja pärnakad Karl Hannes Tagu ning Johanna Saareke.

“Saime õrna lumekihiga kaetud jääväljal Roomassaare lähistel kaks päeva kihutada,” kõneles Pärnu noori jääpurjetajaid treeniv Tõnis Vare lehemehele. “Positiivne on, et kiired soomlased tulid meie meestele konkurentsi pakkuma, kokku startis DN-klassis 24 roolimeest.”

Kosk võitis avasõidu

Meistrivõistluste avasõidu napis tuules võitis DN-klassis Pärnu jahtklubi värvides kihutav Mihkel Kosk, kannul kodulinna üks kiiremaid noori Karl Hannes Tagu ja kolmandana ületas lõpujoone paljukordne Euroopa meister Vaiko Vooremaa.

Järgmises sõidus näitas konkurentidele oma võimu Vooremaade jääpurjetamisdünastia noorim võsu Argo, kellele järgnesid isa Vaiko ja uue kelguga esimest korda võistlev Kosk.

Teisel päeval sobis mõõdukas läänekaaretuul kõige paremini Vaiko Vooremaale, kes võitis viis sõitu ja sai ühe teise koha. Üheksa kohapunktiga ülekaalukalt kulla võitnud Haapsalu mehe järel teenis 16 punktiga hõbemedali Kosk, kelle kontole kanti teisel päeval üks esimene, kaks teist, kolmas ja kaks neljandat kohta.

Pronksmedali vääriliselt seilas Saaremaa ja Abruka vahelisel jääväljal Argo Vooremaa, järgmised kaks kohta kuulusid John ja Jan Winqvistile Soomest ning kuuendaks tuli juunioride Eesti meistritiitli pälvinud Tagu.

Ülejäänud pärnakatest pidi Jaan Akermann leppima kaheksanda kohaga, Mati Hool oli 10., Tõnis Vare 11., Peeter Meressaar 15., Mihkel Killo 20., Kalev Aljaste 21. ja Johannes Puusepp 23.

“Karl Hannes oli võimeline täiskasvanute konkurentsis medalit võitma, paraku juhtus tal kaks äpardust,” rääkis treener Vare. “Kõigepealt katkes jääpurjekal soot ja seejärel murdus mast.”

Noorte kuld tuli Pärnusse

Kuni 16aastaste Ice Optimist klassis võidutses Pärnu neiu Johanna Saareke, kes napsas seitsmest sõidust neli esimest, kaks teist ja ühe viienda koha.

Hõbemedali teenis võitja klubikaaslane Keith Luur ja pronksi sai Maarten Nöps Merikotka jahtklubist. Neljas oli pärnakas Karsten Holter, viienda tulemuse sai tartlane Rauno Kimmel ja kuues oli meie poiss Rasmus Maalinn.

Kokku startis meistrivõistlustel kaheksa noort jääpurjetajat.

“Johanna on juba vana tegija ja tema võitu oli oodata,” kommenteeris Vare oma kasvandike tulemusi. “Rõõmu teeb, et teist hooaega talvistel regattidel võistlev Keith on jääpurjekaga sinasõbraks saanud.”

Eeloleval nädalavahetusel selguvad Saaremaal Eesti karikavõitjad ja suure tõenäosusega algavad sealsel jääväljal 17. veebruaril noorte ning juunioride maailmameistrivõistlused.



Võitjad

Jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused
DN: 1. Vaiko Vooremaa
DN juunior: 1. Karl Hannes Tagu
Ice Optimist: 1. Johanna Saareke

Andmed: Pärnu Postimees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles