Ella Adams aitab hea sõnaga

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ella Adams on tuntud kui õiglane ja aus inimene.
Ella Adams on tuntud kui õiglane ja aus inimene. Foto: Silja Joon

Kuna käesolev aasta on nimetatud Euroopa vabatahtlike aastaks, otsustas heategevusorganisatsioon Shalom väärtustada vabatahtlike tööd ja tõsta igal kuul esile mõne Pärnumaa vabatahtliku, kinkides talle elava lille.

Veebruaris otsustati anda lill Ella Adamsile. Shalomi eestvedaja Anne Aas tõdes, et Adams kuulub ühte Pärnu kristlaste kogukonda ja annab endast nii materiaalses kui vaimses mõttes kõik, et inimesi aidata.

“Ella Adamsist rääkis mulle üks kodutu mees. Koguduse poole pöörduvad sageli hädasolijad, vanad ja noored. Tema juurde on aastaid saadetud hingehädas inimesi, sest Ella oskab nende suhtes olla osavõtlik,” selgitas Aas.

Äsja 74aastaseks saanud Adams on Pärnu Immaanueli koguduse liige olnud juba 20 aastat. Enne pensionipõlve töötas naine mitukümmend aastat jalatsivabrikus.

Ella Adams on teinud koguduse juures sotsiaaltööd. Ta on alati teiste heaolu pärast muretsenud ja abivajajatega, kes koguduse poole pöördunud, lahkesti suhelnud, tegemata vahet kristlasel ja mittekristlasel. Ta on külastanud vanureid, kudunud sokke kodututele, nõustanud noori, jaganud toidupakke.

Adams armastab inimesi ja usub, et igaüks on loodud oma iseloomuga. Tal on igaühele anda head nõu.

“Inimesi tuleb mõista ja neile lihtsaid kristlikke tõdesid õpetada. Ma ei põlga kõverikke, sante ega joodikuid,” rääkis naine. “Igaühele on head sõna vaja.” Kui ta näeb, et midagi on ripakil või tegemata, teeb selle ära. Üritustel teeb Ella Adams süüa ja tänu temale tunnevad kõik end mugavamalt. “Ta on selline pisike käre memm, otsekohene ja õiglane,” nentis Immaanueli koguduse pastor Eduard Kakko.

Jaanuaris pälvis tänulille Pärnu toidupanga algataja Erika Kukk.

Shalomi eestvedaja Anne Aas on tänulik, kui talle antakse teada tublidest vabatahtlikest nii Pärnu linnas kui maakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles