Pärnu noored jääpurjetajad kihutasid pronksi vääriliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noormees Karl-Hannes Tagu teenis tänu teise päeva supersõitudele juunioride maailmameistrivõistlustel DN-klassi pronksmedali ja võitis Euroopa karika.
Pärnu noormees Karl-Hannes Tagu teenis tänu teise päeva supersõitudele juunioride maailmameistrivõistlustel DN-klassi pronksmedali ja võitis Euroopa karika. Foto: Tõnis Kukk

Poolas lõppenud juunioride jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel triumfeerisid kohalikud sportlased, eestlaste au hoidsid kõrgel Pärnu jahtklubi treenerite kasvandikud Karl-Hannes Tagu ja Johanna Saareke.

“Kaks pronksmedalit on väga hea saavutus,” ütles Eesti noorte- ja juunioride koondise peatreener Mati Hool. “Eriti teeb heameelt, et Karl-Hannes sai viimastes sõitudes oma kelgu hästi jooksma ja teenis Euroopa karikavõistlustel esikoha.”

Algselt Eestis toimuma pidanud jääpurjetamise tiitlivõistlused viidi viimasel hetkel sobivate jääolude puudumise tõttu üle Poola. Orzyszi küla lähedal Sniardwy järvel toimunud kahepäevase MM-võistluse korraldas Eesti jääpurjetamisliit koostöös Pärnu jahtklubiga ja peakohtuniku rolli täitis Jüri Šaraškin.

Raske rada sobis Tagule paremini

Võistluste avapäeval puhus peegelsileda jääga kaetud järvel mõõdukas tuul, kuid teise päeva hommikuks oli tuule jõud veidi raugenud ja öine tuisk katnud järvejää kohati põiktalani ulatuvate hangedega.

Esimese nelja sõiduga kolme poolaka järel kuni 21aastaste DN-klassis neljandat kohta hoidnud Tagu suutis muutunud oludega kiiresti kohaneda, ta kihutas kaks korda esimesena finišisse ja sai viimases sõidus teise tulemuse.

Kui kohapunktid kokku loeti ja igal võistlejal halvim sõit maha arvati, kuulutati juunioride maailmameistriks Milosz Wojewski, hõbemedal riputati Piotr Güntheri kaela ja pronksi pälvis Tagu. Esikuue hulka mahtus veel kaks poolakat - Michai Margas tuli neljandaks ja Michai Staszewski viiendaks ning kuuenda koha sai pärnakas Martin Aljaste. Gert Skatskov lõpetas regati kümnendal kohal, Mihkel Killo oli 15., Johannaes Puusepp 19. ja Eigo Helimets 22.

“Poolakad olid väga kiired, nad on sel talvel saanud üpris palju siledal jääl oma varustust testida,” märkis Tagu. “Mulle sobisid väga hästi lumine jää ja vaiksemad tuuled. Sellistes oludes oleme viimasel ajal päris palju purjetanud.”

Poola tüdrukutele kuulus kaksikvõit

Kuni 16aastaste Ice Optimist klassis tuli maailmameistriks Poola tüdruk Antonina Maciniak 15 punktiga, jättes hõbedale niisama palju punkte kogunud Zuzanna Rybicka ja pronksi teenis parima poisina Kamil Cesarski.

Esikolmikule järgnesid poolakas Pawel Roszkowski, Šveitsi noormees Maxime Bacheline ja kodus purjetanud Rafael Blazejczyk.

Pärnu neiu Johanna Saareke sai üheksanda koha ja talle kuulus tüdrukute arvestuses pronksmedal. Pärnu jahtklubi poistest oli Keith Luur 17., Karsten Holter 27., Rasmus Maalinn 29 ja Cristof Paulberg 32. Tartu Merikotka klubi jääpurjetajad Maarten Nöps ja Markus Orav said vastavalt 33. ja 36. koha.

Teise päeva õhtupoolikul mängiti välja Euroopa karikad. DN-klassis võitis esikoha Tagu, kellele järgnesid Günther ja Wojewski, ning Ice Optimistide kolm paremat olid Maciniak, Rybicka ja Caesarski. Tüdrukute arvestuses teenis Saareke taas kolmanda autasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles