Kolm pärnakat seilab kuldlaevastikus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Aljaste üllatas pääsuga kõrgemasse seltskonda.
Martin Aljaste üllatas pääsuga kõrgemasse seltskonda. Foto: Tõnis Kukk

Saaremaa külje all Nasval alanud DN-klassi jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel on seitsme sõidu järel liider poolakas Robert Graczyk, kellele järgnevad kaasmaalane Lukasz Zakrzewski ja ungarlane Peter Hamrak.

18 riigist Eestisse võistlema saabunud 155 jääpurjetaja seas on Vaiko Vooremaa Haapsalust Eesti parimana 14. kohal.

Kaks nädalat tagasi juunioride MMil pronksi võitnud pärnakas Karl-Hannes Tagu asub 16. ja Mihkel Kosk 20. positsioonil.

Kuldlaevastikus, kuhu pääses eelsõitudest 55 roolimeest, seilavad eestlastest veel tallinlane Agu Tomingas, kes on 34. kohal, Haapsalu jääpurjetaja Argo Vooremaa asub 35. ja Pärnu noormees Martin Aljaste 44. kohal.

Teiste Eesti sportlastest on Jaan Akermann 56., Mati Hool 63., Tõnis Vare 71., Karl-Robert Trink 93., Valdo Pärtel 98., Jürgen Kukk 129., Toivo Aardemaa 136., Gert Skatškov 142., Rene Riim 150., Mihkel Lember 151. ja Kevin Grass 152.

“Avapäeval valmistas meeldiva üllatuse esimest korda täiskasvanute tiitlivõistlustel startiv Aljaste, kes suutis väga heal jääl ja mõõdukas tuules kvalifitseeruda kuldlaevastikku,” ütles Eesti jääpurjetamisliidu president Mihkel Kosk. “Heas hoos oli parimal sõidul kolmanda koha saanud Tagu, teistel eestlastel nii hästi ei läinud. Teise võistluspäeva nõrk tuul paraku meie meestele edu ei toonud.”

Euroopa meister selgub reede õhtuks, kokku on võistluste kavas 20 sõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles