Jääpurjetajad tõid viis auhinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Saareke.
Johanna Saareke. Foto: Tõnis Kukk

Talvise purjetamise Eesti karikavõistlustel Saaremaa külje all Nasval napsasid Pärnu jahtklubi noored Ice Optimistidel kolmikvõidu ja DNidel seilavad roolimehed teenisid kulla ning pronksi.

Peegelsiledal jääl toimunud karikavõistlustel kostitas ilmataat võistlejaid avapäeval tugeva tuulega, kuid teisel päeval otsustasid tuulepoisid puhata.

“Laupäeval kihutasime mõnuga ja nii mõnigi mees tõmbas oma DNi masti pooleks,” kõneles meeste konkurentsis meie parimana kolmanda auhinna pälvinud Mihkel Kosk.

“Paraku pühapäevaks seda lõbu ei jätkunud, regati kohtunikud andsid napis tuules küll ühe stardi, kuid sõit katkestati, sest keegi ei mahtunud kontrollaja sisse,” lisas Kosk.

Favoriit Vooremaa näitas oma võimu

DN-klassis kihutas harvanähtava ülekaaluga karikavõitjaks mitmekordne Euroopa meister Vaiko Vooremaa Haapsalust, kes suutis kõigis kuues sõidus esimesena finišeerida. Põnevas heitluses madalamate pjedestaalikohtade pärast sai teise auhinna tallinlane Agu Tomingas, kellest jäi vaid kahe kohapunktiga maha Mihkel Kosk.

Esikolmikule järgnesid Haapsalu noormees Argo Vooremaa ja pärnakad Karl Hannes Tagu ning Jaan Akermann.

Pärnu jahtklubi noortetreener Tõnis Vare lõpetas regati üheksandal kohal, Kalev Aljaste oli kümnes, Mihkel Killo 13. ja Johannes Puusepp 16. Vaid kaks sõitu kaasa teinud Mati Hool sai kirja 17. tulemuse.

Juunioride arvestuses võitis Eesti karika Tagu, kellele järgnesid Tartu poisid Gert Skatškov ja Jürgen Kukk.

“Esimese sõidu rikkus ära jääpragu, millesse sõites murdsin masti ja tegin põlvele veidi häda,” meenutas vanameister Hool, kelle põhitöö on Eesti noorte- ja juunioride koondise juhendamine. “Selleks ajaks, kui ma oma DNi võistluskorda sättisin, oli enamik sõite juba tehtud. Viimases sõidus olin viies ja kui arvestada kõike eelnevat, polnud tulemus kõige halvem.”

Kolmikvõit tuli Pärnu noortele

Kuni16aastaste jääpurjetajate Ice Optimist klassis võidutses kõigis viies sõidus pärnulanna Johanna Saareke. Teise-kolmanda koha heitluses edestas Keith Luur ülinapilt Rasmus Maalinna ja neljandaks tuli Karsten Holter.

Nelja kiire Pärnu võidusõitja järel sai viienda koha tartlane Markus Orav ja kuues oli meie poiss Kristof Paulberg.

“Tugeva tuule ja sileda jääga on napi kogemustepagasiga roolimeestel raske edu saavutada,” selgitas noortetreener Vare. “Johanna näitas väikestele poistele kõigis sõitudes koha kätte, sel päeval polnud talle vastast. Tore on, et suvel usinasti purjetavad Keith, Rasmus, Karsten ja Kristof oskavad nautida talvel kõval veel kihutamist.”

Eeloleval nädalavahetusel kihutavad Eesti ja lähinaabrite jääpurjetajad Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel. Vare sõnade kohaselt peab täna õhtuks selguma, kas võistlus tuleb Pärnu lahel või sõidetakse taas Saaremaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles