Näitusel kohtuvad taaskasutus ja maalikunst

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marili Rooba kasutab oma kleitides tekstiilijääke.
Marili Rooba kasutab oma kleitides tekstiilijääke. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Laupäeval Pärnu uue kunsti muuseumis avatavad näitused toovad vaatajateni valiku nüüdisaegsest maalikunstist ja taaskasutusdisainist.

Uue kunsti muuseum korraldab taaskasutusteemalist kunstinäitust viiendat kevadet ja tänavu kannab see nime "Anna uus elu: salapärased lood".Väljapanek on traditsiooniliselt pühendatud taaskasutusmaterjalide ja tootmisjääkide kaasamisele kunstiteostes ja disainitoodetes. 

Näha saab disainmööblit, aksessuaare, rõivaid, valgusteid, jalatseid ja muid esemeid, mis kas osaliselt või täielikult on loodud kasutatud materjalist või tootmisjääkidest. Toimuvad töötoad, milles osalejatel avaneb võimalus näha, kuidas teha keskkonnasõbralikumaid otsuseid iga päev. 

Eesti maalikunstnike liidu aastanäitus "Just nüüd!/Right now!" iseloomustab meie kaasaega ühtaegu poliitilise ja esteetilise, õrna ja rõvedana. Väljapaneku koostajate arvates elame praegu ootamatustest tulvil perioodil, mil paljud inimesed kunsti kui lohutaja poole pöörduvad. 

Maalikunstnike liidu liikmete kõrval osalevad näitusel kunstierialade üliõpilased Tallinnast ja Tartust. Kuraator ja kujundaja on Jaan Elken, korraldaja Mari Roosvald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles