Pärnusse planeeritakse Ida-Euroopa rannavollet

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannas võib eeoleval suvel näha nii naiste kui meeste põnevaid pallilahinguid.
Pärnu rannas võib eeoleval suvel näha nii naiste kui meeste põnevaid pallilahinguid. Foto: Ants Liigus

Tänavu suvel alustatakse Ida-Euroopa riikide rannavõrkpalliturneega, ühe etapina on, tõsi küll, esialgu veel küsimärgiga, kirjas ka Pärnu.

Sari, mille loomise initsiatiiv tuli Eesti võrkpalliföderatsiooni peasekretäri Tarvi Pürni teada eelkõige Venemaalt, aga leidis toetust ka Ukrainas, Lätis ja Eestis, käivitub 5.-9. mail Venemaal Anapas.

Teine etapp on 15.-19. juunil Ukrainas Iljitševskis, kolmandat pakutakse 2.-3. juulil Pärnu randa, neljas on 27.-31. juulil taas Venemaal Zelinogradis, viies 12.-14. augustil Lätis Jurmalas ja sari lõpeb 14.-18. septembril seal, kus algaski ehk Anapas.

Mängus on suur raha

Mõeldud on see Ida-Euroopa võrkpalliassotsiatsiooni EEVZA võistlus täiskasvanuile, nii meestele kui naistele, EEVZA riikide sportlaste kõrval võivad kutsed saada ka muude riikide pallurid. Esimese turniiri auhinnafond on soliidne, Anapas pannakse nii naistele kui meestele välja 12 500 eurot.

“Mõte on hea, aga reglementi tehti väga pikalt, sest Eestis ja Lätis pole niisugust raha välja panna kui Venemaal ja Ukrainas,” kinnitas Pürn. “Seepärast on asi veel natuke lahtine, ikka nii-öelda kavatsuse staadiumis, ja Pärnu ning Jurmala etapid kalendris tärni ehk pisikese küsimärgiga.”

EEVZA rannavollesarja esimest hooaega tuleb Pürni sõnul võtta kompamisaastana.

“Kuna Eesti võrkpalliföderatsioon selle võistlusega seoses oma eelarvet eriti paisutada ei saa, teeme tänavu seda nii, et meie oma siseriikliku sarja 2.-3. juuli etapp on rahvusvaheline,” rääkis EVFi peasekretär. “See sari pole mõeldud MK-etappidel, Euroopa meistrivõistlustel, ka Challenger-sarjas mängijatele, vaid järelkasvule. Praegu on raske ennustada, kes, kust ja kui tugeva tasemega nii sarjas kui Eesti etapil osaleb, aga eks elu näita.”

Teada pole sedagi, kas keegi Eestist avaetapile Anapasse sõidab. Rannavolle süsteem toimib ju selliselt, et igal paaril on oma eelarve, ise nad end üles annavad, kulud kannavad ja auhinnaraha teenivad. Anapas kindlustatakse põhiturniirile jõudnuile tasuta toit ja majutus.

Augustis mängivad Pärnus noored

“Kui jutuga tagasi Eestisse tulla, siis jõuab Pärnu randa ka EEVZA U18 meistrimedalite selgitamine,” rääkis Pürn. “See on 6.-8. augustil ja kuna kohe selle järel tuleb Vilniuses sama vanuseklassi EM, tõotab Pärnu võistlus EMi eelmänguna kujuneda väga tugevaks.”

Rannavõrkpallile tähelepanu juhtimiseks on, vaatamata sellele, et õues temperatuur vaid varakevadine ja poolpaljaste inimeste liivastel platsidel madistamiseni Eestis läheb tublisti aega, siiski just paras aeg. Esmaspäeval algab Brasiilias Brazilis tänavune MK-sari ühes Londoni olümpiapunktide kogumisega. Rannavollet valitseval maal löövad palli mängu ka Eesti meistrid Rivo Vesik ja Karl Jaani. Nad peavad alustama kvalifikatsioonist, kus said neljanda paigutuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles