Juhtkiri: Midagi enamat tulevahetusest

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Poleks 56aastane Ago Ursel Waaks, keda relvasmugeldamises kahtlustatavaks pole kuulutatud, üleeile ei tea kust Kalašnikovi automaati tõmmanud ja tuld avanud, ei teaks avalikkus midagi arvatavalt mahukast relvasalakaubanduse kriminaalasjast.

Tapetu väidetavad islamistlikud vaated, oma sõnutsi koraanilugemine, mõte astuda islami usku ja Eesti Vabariigile kao ennustamine lisavad kogu loole pikantsust.

Mida kujutab endast kriminaalasi, mille käigus mindi Waakside kodumaja puistama, ei soovi prokuratuur selgitada. Tõenäoliselt on tegemist Eesti-Vene relvasalakaubitsejatega, aga kuhu ja kellele olid tapariistad mõeldud, peab ütlema juurdlus. Küsimus, miks oli väidetavalt relvafanaatikust Waaksil vaja politseiametnike pihta tuld avada, jääb ilmselt vastuseta.

Kindlasti on avalikkus huvitatud teada saama, kui kaugele ulatub relvasalakaubandus, mis nõudis kaks inimelu ja viis kaks politseinikku haiglasse.

33aastane haiglas haavadesse surnud kaitsepolitseinik Tarmo Laul on nüüdsest esimene kaitsepolitseiametnik, kes taasiseseisvunud Eestis teenistusülesannete täitmisel oma elu kaotanud.

Arusaadavalt on peale läbiotsimist ja tulevahetust kajastava kirjeldava materjali veel liiga vähe ainest põhjalikumateks kommentaarideks.

Saatuse irooniana toimus tragöödia Põlvamaal ajal, kui avalikkuse ette jõudis Europoli ülevaade organiseeritud kuritegevuse kohta. Selle põhjal moodustavad Euroopa kuritegevuse kirdekeskuse Kaliningradi oblast, Leedu, Läti ja Eesti ning eestlastest kurjameid tuntakse narkokaubitsejate, valeraha levitajate ja röövlitena. Nüüd siis võib lisada relvasalakaubanduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles