Rannavollesuvi ärkab juunis

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannavollesuvi tipneb Eesti meistrivõistlustega. Kas näeme taas Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku duelli?
Pärnu rannavollesuvi tipneb Eesti meistrivõistlustega. Kas näeme taas Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku duelli? Foto: Ants Liigus

Koondisemehed mõtlevad EMile, Pärnu võrkpalliklubi komplekteerib järgmise hooaja nais- ja meeskonda, aga kõigepealt on Pärnus ees senistest sisukam rannavõrkpallisuvi.

Võrkpalliklubi on Pärnu linnaga sõlminud rannavolleplatsi kasutamiseks kolmeaastase lepingu, klubil on ehitusluba, klubi kavandab väljakule tervet rida üritusi. Kas kõik plaanide kohaselt õnnestub, sõltub aga mitte üksnes klubist, vaid sellestki, kas linnavalitsuse maja alamatest kabinettidest suudetakse platsi mujale surudes vollesuvele pidureid panna. Igatahes seda võrkpalliklubi andmeil üritatakse.

Sunsetist mere poole vaadates paremale jäävale liivale, kus ajast aega võrkpalli mängitud, tulevad reklaamikolmnurgad, väike statsionaarne kiosk inventari hoidmiseks ja tribüün.

“Saanuks me EASist toetust, ostnuks ise tribüüni, nüüd rendime selle Tartu ülikoolilt,” rääkis Pärnu VK tegejuht Reio Tilk. “See on maksimaalselt kaks meetrit kõrge, kolme-nelja istmereaga, mahutab paarsada inimest.”

Tulevad trennid tähtedega

Volleväljak plaanitakse hoida juunist augusti lõpuni, kui ilm vähegi lubab, pidevas tegevuses.

“11.-12. juunil teeme Shelli noorte rannafestivali, millega loodame tulevikus jalgpallurite Summer Cupile kandadele astuda,” rääkis Tilk. “Eesti rannavõrkpalli karikasarja kuuest etapist kolm peetakse Pärnus, juulis tulevad Credit-24 rahvaliiga, Eesti karika- ja meistrivõistluste turniirid.

Veel on kinnitamata Ida-Euroopa karikaetapi toimumine juulis Pärnus, kindlam on Leedus peetava noorte MMi eelne väga tugev noorte Ida-Euroopa etapp Pärnu rannas.”

Igal esmaspäeval alates 20. juunist mängitakse Pärnumaa meistrivõistluste kohtumisi, kolmapäeviti alates 22. juunist üritatakse mängida jalaga võrkpalli, 23. juunil algab harrastajate 3 x 3 karikasari, kaheksal laupäeva- ja pühapäevahommikul pakutakse rahvale rannaaeroobikat.

“Anna-Liisa Sutt hakkab tegema päevalaagreid, Kristjan Kais tuleb 11.-14. juulil oma laagri ja rikkalike kogemustega,” loetles Pärnu VK tegevjuht. “Põnevusega ootan, kuidas käivituvad trennid tähtedega. See tähendab, et igaüks saab broneerida väljaku ja ükskõik millise Pärnu klubi mängija õpetajaks või mängupartneriks.”

Kindlad jääjad on Raadik ja Ojamets

Hooaja lõppedes avanes Andrei Ojametsal võimalus minna juhendama Valgevene Magiljovi mehi, aga juba 21 aastat Pärnu esindusvõistkondi tüürinud treener otsustas kodustest kohustustest tingitult siiski kodulinna jääda ja asub uuest hooajast treenima Pärnu senisest ambitsioonikamat naiskonda.

“Klubil on hea meel, et Andrei jääb,” kinnitas Reio Tilk. “Lepinguid naistega veel paberil ei ole, aga Pärnusse ja võrkpalli naasta sooviv Tene Talv juba treenib Soomes. Kutsume Rootsist koju Kristiina Raapi ja Julia Mõnnakmäed, vaatame ringi ka Eestis, igatahes on meil soov Viljandile ja GMP-le konkurentsi pakkuda.”

Ojamets on naisi treeninud varemgi, viies nad viimati Eesti meistriks 2003/2004 hooajal ning aidates Anna-Liisa Sutti ülemöödunud hooajal.

Tänavu saab Ojamets veel komplekteerimisjärgus naiskonnaga tõsiselt tööle asuda alles augustis, sest on 13. juunist teise treenerina seotud Euroopa meistrivõistluste sügiseseks finaalturniiriks valmistuva meeste koondise treeningutega.

Pärnu meeskond ei jää Ojametsa naiskonna juurde minekuta kindlasti juhendajata, kõige tõenäolisemalt saab peatreeneriks aastaid Soomes ja lõppenud hooajal Võrus töötanud Urmas Tali.

“Mängijatest on meil kehtiv leping vaid Andrus Raadikuga, aga keegi senistest pole öelnud, et ärge minuga enam arvestage, ja ma usun, et kaheksa-üheksa neist jätkab,” arvas Reio Tilk. “Mis saab Taavi Nassarist, kes tahab Pärnus edasi mängida, aga on meil Võrust rendil, ja millised soovid on uuel peatreeneril, selgub pea.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles