Pärnu lahel võetakse jää murdmiseks appi varualus

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vedurlaev Protector.
Vedurlaev Protector. Foto: Ants Liigus

Hoolimata vahepeal juba kevadiseks kiskunud ilmast jätkub Pärnu lahel jää murdmine. Seda aga tuleb jätkata uue masinaga, sest siiani jääd murdnud EVA-316-l avastati tehniline rike.

Pärnu lahe jääpiir asub 12 miili kaugusel Pärnu sadama muulidest, jää paksus lahel on 10–20 sentimeetrit ja see on osalt või tugevalt rüsistunud. "Kõik laevad nii ballastis kui lastis vajavad sellest piirkonnast läbitulekuks jäämurdja abi," teatas veeteede ameti kommunikatsioonijuht Priit Põiklik. Tema sõnutsi on Pärnu lahel 18. jaanuarist töötanud veeteede ameti alus EVA-316, mis on jääd murdnud lausa 31 korral. "Küll aga tekkis laeval täna tehniline rike ja laev vajab ühe peamasina ülelaadimisturbiini vahetust, mis võib võtta aega nädala." Kuna EVA-316 praegu teenust osutada ei saa, hakkab jääd murdma varualus – vedurlaev Protector. 

Uus masin jõuab siia plaanide järgi ülehomme ja seda kasutatakse kuni EVA-316 tehnilise rikke kõrvaldamiseni. Praegu ootab Pärnu lahe jääpiiril teenindamist kaks kaubalaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles