“Klassikokkutulek 2” – “Jääajal” omadega pulmas ja matusel

Kati S. V. Murutar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise osa hoogsad killurebimised kõõluvad hea maitse piiril.
Teise osa hoogsad killurebimised kõõluvad hea maitse piiril. Foto: Forum Cinemas

Rene Vilbre režiiga “Klassikokkutulek 2” Martin Alguse dialoogidega euroformaadi järgi on Taska Filmi seni mahlakaim produkt. Meie-tundest kantud linateos on hoogne jada nalju ja killurebimisi, mis osavalt kõõluvad hea maitse ja usutavuse piiril.

Esilinastusel nimetasid suhte­korraldajad pulmade-matuste üht peategelast Ago Andersoni Pärnu popu­laarseimaks meheks. Vabalt võib praegu nii ollagi. Populaarsuse teema – mis filmis on hingel kustuval rokkstaaril Genka ehk Henry Kõrvitsa kehastuses – puudutab osatäitjaid sedavõrd, et mullusuvisel võtteperioodil kujunesid nende suurimateks fännideks oma lapsed: “Issi, millal sa koju tuled!?”. Ja see trend saab lisa.

Režissöör Vilbre jutu järgi ei teadnud meeskond lõputu klassikokku­tuleku teist osa filmides veel, et tuleb kolmaski osa. Nüüd seda juba kirjutatakse. Seega saab sedasi, et esimene osa oli Mait Malmsteni martüürium, teine tuli Genka kõrbemine ja kolmandast saab Andersoni saaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles