Juunis stardib rannavolle rahvaliiga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavolle pall. Foto on illustreeriv.
Rannavolle pall. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Juuni alguses astuvad võistlustulle kaheteistkümne maakonna võrkpalliharrastajad, et selgitada juuli lõpuks välja uue võistlussarja Credit24 rahvaliiga suvevolle kaks edukamat ja aktiivsemat mängijat.

Suvevolle etapid hakkavad toimuma teisipäevaõhtuti samaaegselt Pärnus ja veel üheteistkümnes Eestimaa kohas. Osaleda võivad kõik, kes pole 2010/2011. hooajal kuulunud Schenkeri meistriliiga meeskondade koosseisu ja kel on vanust vähemalt 14 eluaastat. Hooaja viimane mäng toimub 26. juulil.

Meeste ja naiste arvestuses peetakse võistlusi eraldi. Mängijate arv ühes võistkonnas on 3 või 4, vastavalt osalejate üldarvule. Mängud peetakse rahvusvaheliste saalivõrkpalli reeglite järgi välitingimustes.

Rahvaliiga raames esimest korda toimuva sarja "Suvevolle" projektijuhi Tiit Savasoni sõnul sündis uue võistlussarja idee soovist luua võrkpalli armastajatele suveks ühine mänguvõimalus, kus nad saaksid peale saalihooaja end ka välioludes proovile panna.

„Suvevolle teeb eriliseks võistkondade moodustamise süsteem. Nimelt ei pea võistlemiseks omama võistkonda. Esimesel etapil moodustatakse võistkonnad loosiga, järgnevatel etappidel pannakse see kokku vastavalt mängija kogutud reitingule. Iga saavutatud koht etapil ja osalemiste arv annab võistlejale kindlaksmääratud arvu punkte,“ selgitas Savason.

Eesti esirannavõrkpalluri Rivo Vesiku arvates on suvevolle lahe suvine jätk Credit24 rahvaliigale. „Uus sari on eriline juba seetõttu, et minu teada ei ole kunagi varem tehtud spordiüritust, mis toimuks nii paljudes kohtades üle Eesti samaaegselt. Kuna suvel on inimesed väga liikuvad, võimaldab see võistlus mängida üks nädal Pärnus, teine Kuressaares või  hoopis Võrus,“ kommenteeris Vesik.

„Uus algatus on tore selle poolestki, et tegemist on võistlusega, mis on mõeldud nii rahvasportlastele kui ka elukutselistele sportlastele. Et võistkonna liikmed ei ole kindlaks määratud, võib juhtuda, et ühte tiimi sattudes saab koos mängida tuntud sportlastega, kellele muidu käiakse väljaku kõrval kaasa elamas. Püüan võistlussarjast vähemasti korra suve jooksul osa võtta,“ arvas Eesti rannavolletipp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles