Pärnu Postimees kutsub lehe sünnipäeval lugejaid pargiloengule

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombekohaselt peseb Pärnu Postimehe toimetuse rahvas lehe sünnipäeval puhtaks Jannseni pronkskuju.
Kombekohaselt peseb Pärnu Postimehe toimetuse rahvas lehe sünnipäeval puhtaks Jannseni pronkskuju. Foto: Gertrud Alatare

Homme, 5. juunil on Pärnu Postimehe lugejad ja sõbrad oodatud toimetuse kõrvale Lasteparki, et tähistada üheskoos ajalehe 161. aastapäeva.

5. juunil 1857 hakkas Pärnus ilmuma Johann Voldemar Jannseni asutatud Perno Postimees ehk Näddalileht. Seda aastat ja kuupäeva loetakse järjepideva eestikeelse ajakirjanduse alguseks. 161 aasta möödumist Pärnu Postimehe esimese numbri ilmumisest tähistab lehetoimetus pargiloenguga.

“Kuulama ja kaasa mõtlema on oodatud kõik ajakirjandushuvilised. Isegi need, kes iga päev paberlehte ei loe, sest loenguteema – libauudised – puudutab suuresti just veebimeedia kasutajaid,” sõnas Pärnu Postimehe peatoimetaja kohusetäitja Siiri Erala.

Kell 17 algaval kohtumisel arutleb ajakirjanik ja ajakirjandusõppejõud Marju Himma-Kadakas lehelugejate ja toimetusrahvaga, kuidas tunda ära libauudiseid. Juttu juhib Pärnu Postimehe uudistejuht Martin Laine, kes koos Pärnust pärit Postimehe ajakirjaniku Karel Reisenbukiga on lubanud üllatada muusikalise etteastega.

“Nagu sünnipäevadel kombeks saavad külalised ka suu magusaks,” lisas Erala.

Kombekohaselt peseb toimetuserahvas lehe aastapäeval puhtaks papa Jannseni pronkskuju, mis linna peatänavale püstitati Pärnu Postimehe 150. aastapäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles