Sõudjad alistasid Leedus maailmameistrid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudmine.
Sõudmine. Foto: SCANPIX

Leedus Trakais Merevaigust Aeru regatil näitasid Eesti sõudjad klassi, seljatades leedukatest maailmameistrid. 

Ehkki peatreener Matti Killing plaanis hoolealused väiksematel paatidel starti saata, tegi ta Leedu neliku otsuse pärast kavas muudatuse: leedukad otsustasid võistelda vaid neljapaadil, nii toimisid eestlasedki, et konkurentsi oleks.

Kuna Eestis on tippe kahe neljase jagu, prooviti kaht koosseisu: ühe paatkonna moodustasid Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Andrei Jämsä ja teise Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Jüri-Mikk Udam ja Joosep Laos. Finaalis jäi peale kogenum kooslus (5.50,41), nooremad Taimsoo eessõudmisel (5.54,67) tulid teiseks ja maailmameistrid platseerusid kolmandaks (5.57,39). Peatreeneri hinnangul ei saanud leedukad keerulise ilmaga hakkama.

Samal võistlusel noppisid nooremadki – alla 18- ja 23aastased – medaleid. Naiste paarisaeru kahepaadi sõidus tegid kaasa veel U18 eaklassis võistlevad pärnakad Grete Alttoa ja Annabel Aron, saavutades kuuenda koha.

U23 paarisaeru duo Marko Laius ja Johann Poolak lõpetas meeste seas kolmandana.

Naiste ühepaadil tuli noorte maailmameistrivõistlusteks valmistuv Greta Jaanson teiseks.

Noortekoondiste projektijuht Roman Lutoškin kiitis noorte esitust. „Noorte MMile on kohad kindlustanud Jaanson ning Aron ja Alttoa. Poiste koosseise veel mõtleme ja otsustame peagi. Teen sõudeliidu juhatusele ettepaneku lähetada U23 tiitlivõistlustele neli paatkonda,“ märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles