Halingas saavad lapsed maatööst aimu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllutöömasinad.
Põllutöömasinad. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa üks edukamaid ja suuremaid põllumajandusettevõtteid Halinga osaühing annab lastele võimaluse teenida suvevaheajal maatööga taskuraha.

Osaühing ootab abikäsi põldudelt kivide korjamisel ja siloaukude koristamisel, silovirnade katmisel, karjamaa-aedade korrastamisel ja muudel heakorratöödel. Hakkajamatel ja loomaarmastajatel on võimalus teha tööd nüüdisaegsetes lautades, mehaanika- ja tehnikahuvilistel aga põllul traktorirooli keerates.

“Kuna me ei korralda ainult laste vaba aja sisustamist, vaid ootame töölt tulemusi, peaks kandideerimist hoolega kaaluma, näiteks töö farmis on graafiku alusel, seal tuleb töötada ka laupäeviti-pühapäeviti ja riiklikel pühadel,” mainis OÜ Halinga tegevjuht Raul Peetson.

Peetson lisas, et paljud lastele sobivad suvised maatööd on sellised, mis nõuavad iseseisvust ja kohusetunnet.

“Meil on töö juures karm kord, keegi ei hakka kedagi ninnu-nännutama, kedagi ei hakata paluma ega veenma, tööd tuleb teha korralikult, ” märkis Peetson, kes osaühingu tegevjuhina annab lastele mitmendat suve jõukohast tööd.

Läinud suvel andis OÜ Halinga tööd 35 lapsele. Töökohtadele kandideerimiseks võivad osaühingu posti- või meiliaadressil saata endast lühikese kirjelduse 12aastased ja vanemad poisid-tüdrukud, märksõna on “Suvel tööle”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles