Imelaps Jevgeni ootab juba uut kooliaastat

, eesti keele ja kirjanduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andekas Jevgeni Lazarski jättis teise klassi vahele.
Andekas Jevgeni Lazarski jättis teise klassi vahele. Foto: Erakogu

Kui kaheksa-aastane Jevgeni Lazarski saaks ööpäevas ühe tunni juurde, pühendaks ta selle kindlasti õppimisele.

Äsja 3. klassi lõpetanud teadmishimuline noormees sooviks peale taekwondo trenni, muusikakooli ettevalmistusklassi ja inglise keele tundide tegelda mitme muu hobigagi, kui vaid aega jätkuks. Jevgeni ema Julia, kes töötab Vene gümnaasiumis klassiõpetajana, ütleb, et igale poole lihtsalt ei jõua, sest oma aja võtab õppimine, mis on Jevgeni jaoks esmatähtis.

Jevgeni nimelt püüab iga õppetüki või ülesande juures süveneda ja jõuda asja tuumani, selle põhjenduseni. Ta õpib ka laupäeval ja pühapäeval, sest otsib õppetükkide juurde teaduslikke fakte ja nähtustele seletusi – poisi lemmikküsimus on “Miks see nii on?”. Ka tema vastused on alati läbi mõeldud, iga sõna valib poiss põhjaliku täpsusega.

Jevgeni on koolis käinud ainult kaks aastat, sest pärast 1. klassi lõpetamist osustati, et tal pole 2. klassis oma teadmistele midagi juurde õppida. Seda Jevgeni 3. klassis tõestaski: osales kõikidel kooliolümpiaadidel, saavutades vaid esikohti. Ta lööb kaasa igas ettevõtmises. Tema luulelugemise annet võib nautida aga pea igal kooliüritusel.

Jevgeni lemmikaine on matemaatika. Vist seetõttu, et loogika on õblukese poisi tugevaim külg. Maikuus pälvis ta rahvusvahelisel matemaatikavõistlusel “Känguru” eduka esinemise eest noore teaduri märgi. Keelteski ei jää ta alla – eesti keele tundides vestleme omavahel vaid ilusas eesti keeles.

Jevgeni klassijuhataja Raissa Neštšeplenko ütleb, et poiss oskab vastata igale küsimusele. Kui klass on hädas, teab tema ikka ja lisab veel oma arvamuse.

Jevgeni unistab saada õpetajaks, harjutada armastab ta 1. klassis õppiva venna peal, kui koolimänguks aega jääb. Vabu hetki täidab poiss populaarteaduslikke raamatuid uurides ja ema soovitatud juturaamatuid lugedes. Sügisel 4. klassi minev Jevgeni ootab juba septembrit, et jälle õppima asuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles