Rein Taaramäel ei õnnestunud valget särki tagasi võita

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Liis Treimann

Vändrast pärit jalgrattur Rein Taaramäe tegi täna Prantsusmaa velotuuri eelviimasel etapil, Grenoble ümbruses sõidetud eraldistardi distantsil küll suurepärase sõidu, ent sellele vaatamata ei õnnestunud tal tagasi võita eile kaotatud parima noorratturi särki.

Taaramäe läbis 42,5kilomeetrise distantsi ajaga 57.36, mis andis kokkuvõttes võimsa üheksanda koha jagamise sama aja välja sõitnud Peter Velitsiga.

Etapi võitis sakslane Tony Martin ajaga 55.33. Noorratturite arvestuses juhtis enne tänast etappi Taaramäe ees prantslane Pierre Rolland 1 minuti ja 33 sekundiga. Kuigi Taaramäe oli täna konkurendist kiirem 47 sekundiga, ei muutnud see üldarvestust ja Rolland juhib Taaramäe ees endiselt 46 sekundiga ning on sisuliselt kindlustanud endale võidu noorratturite arvestuses.

Küll tegi tänane eraldistart korrektiive tuuri üldarvestuses. Tuuri uueks üldliidriks tõusis täna teise koha saanud austraallane Cadel Evans, kes edestab nüüd tuuri senist liidrit luksemburglast Andy Schlecki 1 minuti ja 34 sekundiga.

Taaramäe jätkab üldarvestuses 12. kohal.

Tour de France lõpeb pühapäeval, kui ratturid sõidavad Creteilist Pariisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles