Sindis töötasid noored vabatahtlikud

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikidest pärit noored vabathtlikud värvisid eile Sindi politseimaja hoone kuuri.
Ameerika Ühendriikidest pärit noored vabathtlikud värvisid eile Sindi politseimaja hoone kuuri. Foto: Ants Liigus

Ameerika ja eesti vabatahtlikud töötasid kaks päeva Sindis, värvisid üle politseihoone ja tegid aiatöid. Politseimaja sai esmaspäeval uue värvkatte, teisipäeval võõpasid vabatahtlikud üle hoone juurde kuuluva kuuri.

Eesti noored, kes Sindis kaks päeva tööd tegid, kuuluvad Pärnu kristliku elukeskuse juures tegutsevasse noorteklubisse. Nendega koos töötas 14 noort USAst California osariigist.

Eile keskpäeval liikusid nelja ameeriklase, Lucy, Brandoni, Timi ja Martha käed nobedalt kuuri seinu värvides. Vana värvi kraapis maha norralane Kenneth Dasvand, kes on õppinud Norras noorsootööd, veetnud Eestis, peamiselt Pärnus seitse aastat ja oskab eesti keelt.

Pärnu noorteklubi tegi Sindis koos oma Ameerika sõpradega vabatahtlikku tööd juba kolmandat suve. Eelmisel aastal tehti aiatöid raekoja ümber ja koristati korvpalliväljakut. Maalritöö oli neil käsil esimest korda.

Sindi linnaaedniku kohusetäitja Janne Piho juhatas samal ajal noorteväge linnavalitsuse ees, kus oli käsil rohimine. Esmaspäeval rohiti sotsiaalmaja juures ja tehti peenraid korda, rääkis Piho.

“Tahame aidata seal, kus saab, ise saada praktilise töö kogemusi ja veeta lõbusalt koos aega,” kõneles Kenneth Dasvand kõigi eest. “Noored naudivad töötegemist, neile meeldib heategevus,” rääkis norralane. Ameeriklased ise jäid sõnaahtraks ja lasid kätel käia. Brandon, kes juba neljandat suve järjest on Eestis, on oma reisidega väga rahul. “Nad tulevad Eestisse sellepärast, et neile meeldib siin,” ütles Kenneth.

Ookeanitagused külalised maksavad ise oma sõidu kinni. Selleks teevad nad heategevust, koguvad annetusi ja müüvad annetatud asju, mis on Ameerikas levinud tegevus, kui ettevõtmise jaoks on vaja raha koguda.

Külalised on Pärnus kokku kaks nädalat, nad on käinud Pärnu promenaadil ja einestanud Steffanis ning veetnud koos eesti noortega lõbusalt aega.

Täna on neil plaanis sisustada Sindi linna rahvale perepäev. Siis lauldakse, mängitakse pille ja tehakse näomaalinguid. Eesti ja Ameerika noored on ära õppinud ühe tantsu, mille koos esitavad.

Ameeriklased saabusid Eestisse Amsterdamist, kus nad olid veetnud nädala. Pärnust lahkuvad nad reedel Tallinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles