Odavmüük parklas – levinud pettus

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastrul. Foto on illustreeriv.
Kastrul. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Esialgu veel vaid Tallinnas on liikvel Läti numbrimärgiga auto, mille juht üritab kaubakeskuste parklates Hackmanni tooteid müües leida lihtsameelseid.

„Mees ligines inimestele jutuga, et on poolakas ja tal on vaja kohe minna lennukile ning soovib müüa odavalt Hackmanni kööginõusid,” kirjeldas tüssamist oma nime nimetamist mittesoovinud tallinlane. „Et tavahind 16 tootele on 1900 eurot, kuid ta kiirustab ja annab 200 euroga kogu komplekti.”

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Rain Kuus ütles, et kahjuks on tegu üpriski levinud petuskeemiga, millega politsei ikka ja jälle kokku puutub. Kuusi sõnade järgi on tõenäosus saada tuntud kaubamärgiga tootja kvaliteetne kaup käest kätte müümisel suure hinnasoodustusega kaduvväike.

„Kõik potentsiaalsed ostjad peaksid suhtuma sellistesse müügitehingutesse äärmise ettevaatusega ning mitte laskma end soodsatest hindadest eksitada,” manitses Kruus. „Pea kümnekordselt väiksem hind, nagu selles kirjelduses kauba eest sooviti, ei tundu kuidagi reaalne ka juhul, kui müüja kiirustab kas lennukile või kuhugi mujale.”

Politseiametnik soovitas osta asju kas kauplustest või neilt edasimüüjatelt, kelle kaubas ei teki kahtlusi ning nii esemete päritolu kui müüja tausta on lihtne kontrollida.

„Kui keegi tunneb, et on langenud soodsat ostu tehes pettuse ohvriks või on niisugust juhtumit pealt näinud, peaks ta andma sellest teada politseile,” soovitas Kruus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles