Jaotusvõrk jätkab elektrikatkestuste likvideerimist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Ants Liigus

Eile südaööks oli Jaotusvõrk kõrvaldanud kõik tormist tingitud keskpinge- ja osa madalpingerikkeid, taastades päeva jooksul elektrivarustuse kokku 29 600 majapidamisele. Täna kell 11 oli Eestis elektrita veel 80 alajaama ja ligikaudu 6000 majapidamist.  Rikkeid on üle Eesti likvideerimas 80 Jaotusvõrgu ja partnerite brigaadi.

Täna keskpäeval oli Pärnumaal elektrita 20 keskpinge alajaama ja 109 klienti. "Tegelik rikete arv võib olla mõnivõrra suurem, kuna sellele nimetatud arvule lisanduvad ilmselt ka madalpingerikked, millest kliendid on meile teada andnud, kuid mis ei ole veel meie süsteemi sisestatud," ütles Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.

Rikete arv madalpinges kasvas märkimisväärselt eile pärastlõunal seoses tugevnenud ja üle Eesti liikunud tormiga. Samuti laekus õhtupoole Jaotusvõrguni info madalpinge katkestustest nendelt klientidelt, kes alles tööpäeva lõpus kodus elektri puudumise avastasid. Elektririkkeid põhjustasid tugeva tuulega õhuliinidele kukkunud puud ja oksad. Kõige rohkem on hetkel vooluta majapidamisi Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Põlva maakonnas.

Jaotusvõrk loodab enamikele majapidamistele elektrivarustuse taastada tänase päeva jooksul. Piirkondades, kus liinid on saanud mitu kahjustust, võib rikke parandamine kesta kauem. Et vooluühendust taastada, tuleb rikkebrigaadidel leida kõik rikkekohad, eemaldada liinilt puud, püstitada mastid ja parandada või vedada uus elektriliin.

Kuna rikete parandamisse on kaasatud maksimaalselt brigaade, jäävad seetõttu täna ja homme ära plaanilised elektrivõrgu hooldus- ja ehitustööd. Tööd tühistatakse rikkelistes piirkondades Viljandi- ja Pärnumaal ning Kagu-Eestis. Jaotusvõrk palub mõistvat suhtumist ja palub vabandust, et erakorralisest plaaniliste tööde ärajäämisest ei ole võimalik kliente personaalselt teavitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles