Tõnu Endrekson jääb sõudmise EMilt eemale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja ja Tõnu Endrekson (paremal).
Allar Raja ja Tõnu Endrekson (paremal). Foto: Tairo Lutter

Eestile au ja kuulsust toonud paarisaeruline neljapaat, mille puhul tänavu on katsetatud eri koosseise ja mida pole teab mis hästi liikuma saadud, läheb Euroopa meistrivõistlustele kooseisus Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson. Tõnu Endrekson tuuakse “pühasse lehma” MMiks.

“Pidades silmas tulevat MMi, oli see õige otsus. Põhirõhk läheb ikka sinna ja nii kiiresti kombineeritud kooslustest on see kõige parem ja kiirem lahendus,” vastas sõudekoondise peatreener Matti Killing küsimusele, miks Endrekson 3.–5. augustini Šotimaal EMil ei sõua. “See annab Endreksonile parema võimaluse MMiks valmistuda.”

Neljapaadi peamine siht on Bulgaaria MM, mis vältab 9.–16. septembrini. “Sihik MMile ja seal vähemalt, nii nagu Martinson (spordiajakirjanik Jaan Martinson, M. P.) ütles: pronksmedal võita,” rääkis Killing naljaga pooleks.

Suure tõenäosusega puksib Endrekson MMil Andersoni kvartetist välja. “Siiani on Anderson olnud Endreksoni dublant, aga sellel teemal ei tasu veel spekuleerida. Oleme tänavu igasugu variante proovinud ja lahendusi otsinud: andnud võimaluse Andrei Jämsäl kiiremini võistlusvormi tagasi tulla ja võimaldanud noortel häid ja kvaliteetseid starte saada.”

Jämsäga on samasugune lugu mis Endreksoniga, kellele MMi silmas pidades antakse hingetõmbepaus. “Kaalusime erinevaid kahese variante ja pidasime õigeks mõelda MMi teraviku peale. Jämsä pole veel 2016. aasta taset saavutanud, aga ta on suurte sammudega läinud paremaks. Loodame näha teda MMi koosseisus.”

EMil stardivad paarisaerulisel kahepaadil Jüri-Mikk Udam ja Joosep Laos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles