IRL ründab taas Pärnu võimuliidu rahanduspoliitikat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Sarandi.
Raul Sarandi. Foto: Urmas Luik

Isamaa ja Res Publica Liit esitas möödunud kuul Pärnu volikogule 2009. aasta linnaeelarve kohta viis ettepanekut. Et linna valitsev Reformi- ja Keskerakonna võimuliit on kõik esitatud ettepanekud vähetähtsateks kuulutanud, otsustas IRLi fraktsioon eilsel koosolekul linnaeelarvesse esitatud täiendused volikogu istungil eraldi hääletusele panna.


IRL soovib oma ettepanekute abil peatada linna laenukoormuse jätkuv suurendamine ning asendada puudujääv summa omanikutuluga väidetavalt kasumlikult töötavatest linnaettevõtetest, teatas Pärnu volikogu IRLi fraktsiooni aseesimees Raul Sarandi.



“Karmistades kokkuhoiupoliitikat, oleks IRLi fraktsiooni liikmete arvates võimalik vähendada valitsemiskulusid, ja loobudes laenuraha jagamisest hinnatõusukompensatsiooniks, saavutada eelarve tasakaal ilma täiendava 16 miljoni krooni juurdelaenamiseta,” märkis Sarandi.



Et linnavolikogu komisjonides eelarve eelnõu tutvustanud abilinnapea Jane Metsa sõnade kohaselt jääb käesoleva aasta eelarve 15 miljoniga defitsiiti ja väidetavalt arutatakse valitsuses 2009. aasta veel vastuvõtmata eelarve kümnetesse miljonitesse ulatuda võivaid negatiivseid kärpeid, on igati kohane ka IRLi viies ettepanek, mis muudaks eelarve kärbete kinnitamise linnavolikogu ainupädevuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles