Uue ringraja ehitus võib järgmisel nädalal alata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhul, kui kõik läheb kavakohaselt, pääsevad Eesti ja lähinaabrite mootorratturid ning autosõitjad järgmise aasta jaanipäevaks uuele ringrajale kihutama.
Juhul, kui kõik läheb kavakohaselt, pääsevad Eesti ja lähinaabrite mootorratturid ning autosõitjad järgmise aasta jaanipäevaks uuele ringrajale kihutama. Foto: Ants Liigus

Läinud nädalal allkirjastasid A2 Racing MTÜ ja Lemminkäinen Eesti AS Audru ringraja teedeehitusliku osa ehituslepingu ja tööd uuel rajal võivad juba lähipäevil alata.

“Meie eesmärk on rajada senise ringraja territooriumile rahvusvahelise autospordiliidu FIA Grade 2 turvalisuse nõuetele vastav ringrajakompleks,” rääkis Audru ringraja 50aastase hoonestusõiguse saanud A2 Racing MTÜ juhatuse esimees Andres Hall. “Projekti käigus rajatakse kompleksi 3,3 kilomeetri pikkune ringrada, rallikrossi- ja supermotorada, teenindushoone, tribüünid, sissepääsusüsteemid, kommunikatsioonid, müratõkked, piirded, kliendiparklad, ligipääsuteed ning laste mänguväljak.”

Pinnasetööd kestavad talveni

Hanke võitja Lemminkäinen Eesti AS teeb ringrajal tee-ehituslikke töid, lahendab sademevete ärajuhtimise, rajab veevarustuse ja kanalisatsiooni välisvõrgud, ehitab elektrivarustuse välisvõrgu, paigaldab reservtorud ja puhastab olemasolevad kraavid.

Lisaks sellele paigaldab ringrajale piirded, ehitab välja turvaalad.

“Lühidalt öeldes ehitame kõik moodsa ringraja juurde kuuluva, välja arvatud hooned,” selgitas Lemminkäinen Eesti ASi juhataja Sven Pertens. “Töödega on kavas alustada 45. või 46. nädalal. Käesoleval aastal tegeleme pinnasetöödega nii kaua, kui ilmastik seda võimaldab, ja kevadel jätkame aluste ehitamise ning asfalteerimistöödega. Ringrada valmib praeguse kava kohaselt järgmise aasta jaanipäevaks.”

Kingitus juubeliks

Eesti autospordiliidu (EAL) juhatuse liige Toomas Sildmäe ütles, et ringraja rekonstrueerimislepingu allkirjastamine tähistab Eesti ja lähinaabrite ringrajaelus uue etapi algust.

“Kaasaegse ringraja nimel on paljud inimesed teinud suurt tööd ja näinud hulga vaeva,” rääkis Sildmäe. “See sündmus Eesti mootorispordi juubeliaastal on omamoodi kingitus kõigile neile, kes aastate jooksul sellesse oma panuse on andnud.”

Ajalooline sündmus Eesti spordis

EALi ringrajakomitee esimees Marek Kiisa nimetas Audru ringraja ehituse algust ajalooliseks sündmuseks.

“Korralikust ringrajast on unistatud juba eelmise sajandi keskpaigast, kui Eestis hakati tootma Estonia-nimelisi võidusõiduautosid,” kõneles Kiisa.

“Paraku jäi mitu kunagi väga oodatud projekti, nagu Muuga, Viimsi ja Rae ringrada suure meediakäraga ainult paberile. Täna saame kindlalt öelda, et järgmisel aastal käivitub EALi noorteprogramm vormeli- ja kereautosõitjatele,” ütles Kiisa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles