Pealinna kaubamajas aitab lilli kasta Pärnu kandi meeste sensor

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakad aitasid vast avatud T1 Mall of Tallinna kaubanduskeskust taimekastmise lahendusega.
Pärnakad aitasid vast avatud T1 Mall of Tallinna kaubanduskeskust taimekastmise lahendusega. Foto: Erakogu

Pärnumaa kahe mehe, Mirko Metsaoru ja Tamar Nassari ettevõte TaMi Automatics arendas sel nädalal avatud T1 Mall of Tallinna tarvis spetsiaalse sensori, mis mõõdab mulla niiskust, soolsust ja temperatuuri.

“Sinna oli algul kavandatud hoopis vägevam lahendus, kui praegu välja paistab,” rääkis TaMi Automaticsi tegevjuht Tamar Nassar. Osa valgete plaatide asemele pidid tulema taimekasvulavad ja kogupilt olnuks ruumilisem. Kahjuks oli ehituslülisid niivõrd palju, et tuli muuta lahendus lihtsamaks. Pärnumaa meeste leiutatud süsteemist jäi alles vaid andur.

Nassari selgituse kohaselt sattusid nemad kaubamajaprojekti tänu  sõbrale, kellele esmalt oli pakutud anduri väljamõtlemist. Tema aga selle arendamisega hakkama ei saanud.

2015. aastal pälvisid Tamar Nassar ja Mirko Metsaoru ettevõtliku pärnaka tiitli automaatse kastmissüsteemi arendamise eest. Meeste eesmärk on kergendada aiapidajate elu, aidates neil kokku hoida aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles