Jõudemonstratsioon: Pärnu näitas Tartu vastu võimu, teises geimis sai vastane vaid kümme silma (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi.
Pärnu võrkpalliklubi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu võrkpalliklubi alistas karikavõistluste poolfinaali avamängus võõral väljakul Bigbank Tartu 3:0 ja astus suure sammu finaali suunas.

Esimene geim oli põnevuslahing, kui võrdselt liiguti mängumeeste ehk otsustavate punktideni. Seisul 21:21 teenisid pärnakad kaks punkti järjest, kuid tartlased ei jätnud jonni ja vastasid omakorda kahe silmaga, millest üks oli eelmisel hooajal Pärnu eest mänginud Märt Tammearu ässpalling. Seisul 23:23 võttis Avo Keel aja maha ja sellest oli kasu: Chizoba Neves Atu lõi kaks rünnakut järjest palli Tartu ülikooli spordihoone põrandale ja Pärnu sai 25:23 geimivõidu.

Teine geim hakkas harvanähtava skooriga 6:0, millest Taavet Leppik lõi koguni kolm ässa. Ka perioodi keskpaigas olid ohjad pärnakate käes: 17:7. Tartu oli teises geimis hambutu ja midagi ei õnnestunud, seevastu pärnakad kõmmutasid ühe ässa teise järel, edukalt tegutseti kaitseski. Teise geimi hävitustöö lõppes 25:10. Leppiku arvel oli koguni kuus ässa!

Kolmandas geimis sai kümme silma esimesena täis Pärnu, Tartul oli neid kaheksa. Mõni minut hiljem pääses Pärnu juba viiega ette (15:10) ja tundus, et suvepealinlased lahkuvad Taaralinnast 3:0 võiduga. Nii oligi – 25:18 ja 3:0.

Pärnu näitas suurepärast mängu ja võib julgelt väita, et hooaja üht silmapaistvamat. Suvepealinlaste resultatiivseimad olid Leppik ja Atu 15 silmaga (+13 ja +10). 

Pärnakate vastuvõtuprotsent oli 66 ja rünnak 51. Tartlastel samad numbrid 45 ja 32. Pärnu lõi üheksa ässa, tartlased kolm. Blokiga teenisid meie mehed 11 silma, vastased neli.

Poolfinaali kordusmatš toimub 9. detsembril kell 16 Pärnu spordihoones. Edasi pääseb kaks võitu kogunud võistkond või juhul, kui mõlemal tiimil on üks võit ja üks kaotus, siis loetakse geimivõite, võrdse seisu puhul järgneb kuldne geim.

Enne mängu

Tartu peatreener Andrei Ojamets ütles, et eelmine omavaheline mäng tuleb unustada. "Meil oli selles oktoobrikuises mängus väga õnnestunud serv ja Pärnul oli hooaja algus väga keeruline. Sellele kohtumisele tulevad nad kindlasti väga motiveeritult. Õnnestumine karikasarjas heastaks nende ebaõnnestunud hooaja alguse. Usun, et tuleb hoopis teistsugune kohtumine," rääkis peatreener.

"Mängugraafik on meil viimasel ajal olnud tihe, aga teha pole midagi. Meeskonda olen üritanud trennidega mitte liialt kurnata, et oleks varumehi. Pink pole meil üleliia pikk, tempoosakond on kõige paremini kaetud, aga mujal pole palju varu. Haigusedki on meeskonnast üle käinud, aga Mart Naaber on õnneks tagasi," andis Ojamets meeskonna seisust ülevaate.

Pärnu juhendaja Avo Keel ootab tasavägist seeriat. "Tegu on esimese saadaval tiitliga sel hooajal ja Tartu on praegu kõige kõvem vastane, keda siitkandist leida võimalik. Usun, et nii palju ässi nagu eelmises mängus meile ei lööda ja tulevad tasavägised mängud. Kuldse geimi võimalus on meie kodus. Kui see peaks tulema, on meil mingisugune eelis. Midagi meil kusagilt logiseda ei tohi, seda ruumi selles seerias pole. Vaadates eurosarjamängu itaallastega, olid mängulised elemendid statistiliselt ju tipp-topp. Seda ma sellest hooajast väga ei mäletagi: rünnak ja vastuvõtt olid enam-vähem. Loodan, et see kandub Tartu mängudele üle," ütles Keel.

Credit24 meistriliigas mängisid Pärnu ja Tartu omavahel oktoobris, tookord võitis Tartu 3:1.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles