Öökullimees, maastikurallitaja ja kaos Pärnu jõel ehk Enim loetud spordilood aastal 2018

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitlusspordiüritusel Fightland nägi põnevaid lahinguid, kuid pealtvaatajad ootasid enim kahe suvepealinna võitleja Kaijo Nurmsoo ja Romet “Purustaja” Reilsoni kordusmatši.
Võitlusspordiüritusel Fightland nägi põnevaid lahinguid, kuid pealtvaatajad ootasid enim kahe suvepealinna võitleja Kaijo Nurmsoo ja Romet “Purustaja” Reilsoni kordusmatši. Foto: GoodFight/Erlend Štaub

Lõppeval aastal näitasid Pärnumaa sportlased vägevaid tulemusi. Näiteks naasis sõudja Greta Jaanson pronksiga noorteolümpialt ja maadleja Helary Mägisalu EMilt hõbedaga, purjetajatest rääkimata. Kuid millistel uudistel klikiti kõige rohkem? Pärnu Postimees annab ülevaate 2018. aasta enim loetud spordiuudistest.

1. “Vanemad saatsid Tartust lapse võistlema ja ta oleks peaaegu surma saanud!”

Pealtnägija saadetud videost on näha, kuidas sõudja ja lõbusõidualuse kokkupõrkest jäi puudu heal juhul meeter.
Pealtnägija saadetud videost on näha, kuidas sõudja ja lõbusõidualuse kokkupõrkest jäi puudu heal juhul meeter. Foto: kuvatõmmis

Pärnu jõel sõudmise Eesti U19 ja U23 meistrivõistlustel juhtus kahetsusväärne intsident avapäeva esimeses finaalsõidus, kus sõitu juhtinud noorsportlase elu ja tervis seati viimastel meetritel ohtu. Nüüd arutab sõudeliit, kas Pärnus üldse tasub selliseid võistlusi korraldada.

2. Video ja galerii: peomeeleolus maastikurallitaja kündis pool parki üles

See ei olnud esimene juhtum, kui Pärnu Jõekääru discgolf’i-pargi haljasalal autodega paarutatakse, küll pole nii koledaid tagajärgi varem olnud.
See ei olnud esimene juhtum, kui Pärnu Jõekääru discgolf’i-pargi haljasalal autodega paarutatakse, küll pole nii koledaid tagajärgi varem olnud. Foto: Mailiis Ollino

14. aprilli õhtul sai politsei Pärnu Papiniidu silla juurde kaks väljakutset. Esmalt teatati joobes isikust, kes tuigerdab sõiduteel ja üritab ronida üle sillapiirde raudteele. Seejärel tuli väljakutse silla lähedale discgolf’i-rajale, kus keegi autoga haljasalal tuuritas, jättes endast maha küntud pinnase.

3. Torist pärit mängur teenib presidendiga ühepalju

Kevin Tarn võttis eelmisel aastal osa maailma mainekamatest e-spordi võistlustest, muu hulgas Californias toimunud mõõduvõtust “iBUYPOWER Masters 2017”.
Kevin Tarn võttis eelmisel aastal osa maailma mainekamatest e-spordi võistlustest, muu hulgas Californias toimunud mõõduvõtust “iBUYPOWER Masters 2017”. Foto: HLTV.org

Kui kodukandis ei ütle Kevin Tarna nimi enamikule just väga palju, siis maailma mastaabis on noormees kahe viimase aastaga kogunud kõvasti kuulsust ja silma paistnud suurte tegudega. Praegu on 21aastasel Tarnal Twitteris jälgijaid üle kümne korra rohkem kui Pärnumaalt pärit tuntud räpparil Aropil, tema võistkonnal OpTic Gaming Facebookis fänne üle 200 000 ja kuupalk suurem kui Eesti presidendil. Seda kõike vaid tänu arvutimängudele.

4. Keel nurgaründajast: Ta on suutnud rinna peale tätoveerida öökulli, mis on nüüd põletikus. Mis sa teed sihukesega?

Avo Keel.
Avo Keel. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubi pidi kõvasti pingutama, et Balti liiga veerandfinaalseeria avamängus kodusaalis RTU/Robežsardzest jagu saada. Värvika suuvärgi poolest tuntud Pärnu peatreener Avo Keel polnud pärast 3:1 lõppenud võidumängu teps mitte rahul ja puistas nii mõnegi pärli.

5. Ümber maailma purjetanud rändurid jõudsid pärast kolme aastat koju  

Üllar ja Ellen Võsumaa naudivad Trolli pardal lõunamaa päikest.
Üllar ja Ellen Võsumaa naudivad Trolli pardal lõunamaa päikest. Foto: Erakogu

Taasiseseisvuspäeva hommikul kinnitas Pärnu jahtklubi lipu all seilav kahemastine purjekas Troll otsad kodusadamas, kust lahkuti kolme aasta, kahe kuu ja 15 päeva eest, et purjetada ümber maailma. Trolli kapten, 56aastane Üllar Võsumaa kõneles, et soov pikale reisile minna oli tal abikaasa Elleniga juba 2015. aasta 5. juunil, kui Pärnus purjed heisati.

6. Galerii ja video: Kaijo Nurmsoo ja Romet “Purustaja” Reilsoni MMA-matš lõppes keelatud löögiga pähe 

Võitlusspordiüritusel Fightland nägi põnevaid lahinguid, kuid pealtvaatajad ootasid enim suvepealinna võitlejate Kaijo Nurmsoo ja Romet “Purustaja” Reilsoni kordusmatši.
Võitlusspordiüritusel Fightland nägi põnevaid lahinguid, kuid pealtvaatajad ootasid enim suvepealinna võitlejate Kaijo Nurmsoo ja Romet “Purustaja” Reilsoni kordusmatši. Foto: GoodFight / Erlend Štaub

Võitlusspordiüritusel Fightland nägi põnevaid lahinguid, kuid pealtvaatajad ootasid enim suvepealinna võitlejate Kaijo Nurmsoo ja Romet “Purustaja” Reilsoni kordusmatši. Aasta alguses alistas Reilson Nurmsoo esimeses raundis nokaudiga.

Pärnu spordihallis MMA-reeglite järgi korraldatud matš sai aga ootamatu lõpu, sest Nurmsoo diskvalifitseeriti keelatud tehnika tõttu: ta lõi Reilsoni jalaga pähe ajal, kui vastane oli maas.

7. Galerii: Sven Saarpere püstitas maailmarekordi

Kiikingu maailmarekordi omanik Sven Saarpere 7,33meetriste aistega kiigel Pärnu Vallikääru aasal.
Kiikingu maailmarekordi omanik Sven Saarpere 7,33meetriste aistega kiigel Pärnu Vallikääru aasal. Foto: Lilli Tölp

Pärnakas Sven Saarpere püstitas maailmarekordi kiikingus, nüüd on tippmark seitse meetrit ja 33 sentimeetrit. Saarpere parandas Pärnu Vallikääru aasal oma senist tulemust kolme sentimeetri võrra.

8. Pärnus toimuma pidanud Eesti sõudemeistrivõistlused lükkusid ohu tõttu edasi

Sõudmine.
Sõudmine. Foto: Liis Treimann

Eesti sõudemeistrivõistlused lükkusid edasi. Eesti sõudeliit nimetas põhjusena Pärnu sõudestaadionil noorte ja U23 meistrivõistlustel toimunud intsidenti, kus lõbusõidulaev sattus võistlusrajale.

9. Pärnakas purustas korvpallikoondise treeningul kaasmängija ninaluu

Tanel Kurbas.
Tanel Kurbas. Foto: Siim Semiskar

Eesti korvpallikoondise treeningul müttab Tanel Kurbas maskiga, kuna koondise debütant Karl-Martin Kask purustas ta ninaluu.

“Sain ühes trennis Kase käest käega vastu nägu,” kommenteeris Kurbas Korvpall24.ee-le ja lisas naerdes, et ta pole noore keskmängijaga selle pärast tülis. “See on korvpall, niisuguseid asju ikka juhtub.”

10. Galerii: fännibuss tegi eile Pärnu linna peal rahvale esimese sõidu

Fännibuss tiirutas linnas esimest korda.
Fännibuss tiirutas linnas esimest korda. Foto: Kadri Press

Erkpunane Ikarus tiirutas Pärnu spordihalli, kesklinna ja Kaubamajaka juures. Peatuti seal, kus suur sõiduk seisma mahtus. Inimesi kutsuti peale ja jagati tasuta mängupileteid. 

Esimesel sõidul ilmnes väike tehniline viperus. Nimelt läks rivist välja spetsiaalselt ehitatud mikrofon, mis võimendab heli bussist väljapoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles