Võimas: Pärnu jääpurjetaja krooniti maailmameistriks!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Maalinn.
Rasmus Maalinn. Foto: Poola jääpurjetamise liit

Poolas Siemianowka järvel jääpurjetamise DN-klassi juunioride maailmameistrivõistlustel võitis esikoha pärnakas Rasmus Maalinn.

Tegelikult on üks sõit veel ees, kuid Maalinna suurepärased tulemused kergitasid ta varakult maailma parimaks. 

 “Võistlus oli väga raske: esimese päeva alguses oli väga tugev tuul, siis võitlesime peamiselt kahekesi venelasega, kes oli väga kiire. Päeva jooksul tuul vaibus ja Poola tüdruk võitis kaks viimast sõitu, mis tegi punktiseisu pinevaks. Enne tänast päeva oli vahe kaks punkti. Mina olin stabiilselt sõitnud esikolmikusse ja halba tulemust maha visata ei olnud (viletsaim sõit võetakse punktiarvestuses maha, M. P.), aga poolakal ja venelasel oli. Täna pidin võitma vähemalt ühe sõidu, et kindlustada neljas maailmameistritiitel. Ja esimeses sõidus tuli võit ära. Olen väga õnnelik!” rõõmustas Maalinn.

DN-klassis seilab MMil 42 sportlast.

Mihkel Kose õpilane krooniti mullu nii MMil kui EMil omaealiste meistriks. Kümmekond päeva tagasi võitis Maalinn EMil parima juuniori tiitli. 

Ice Optimisti klassi noorte MMil juhib nelja sõidu järel 38 konkurendi hulgas pärnakas Lisbeth Taggu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles