Riik kutsub metsast jõulupuud tooma

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Nagu varasematel aastatel pakub riigimetsa majandamise keskus (RMK) tänavugi võimalust tuua jõulupuu omal käel metsast või osaleda juhendatud kuuseretkel.

Omal käel kuusetoojate tarvis on RMK tähistanud Pärnumaa riigimetsades 22 kuusekohta. Neist üheksa asub Pärnu linna ümbruses ja neist omakorda kolm Tammiste tee läheduses.

Kohti kuuse võtmiseks pakutakse Pärnust kaugemalgi: Audru, Varbla, Surju ja Häädemeeste vallas ning Saarde vallas Maranal.

“Tegime tänavu otsuse need kohad välja pakkuda, et hõlbustada inimestel kuusekohtade leidmist, aga see ei tähenda, et inimene ei võiks mujalt riigimetsast oma kuuske tuua,” sõnas RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja Mari-Liis Kitter.

Täpse kaardi märgistatud kuusekohtadega leiab RMK kuusekohtade kaardilt või metsaregistrist.

Kuusekohtade kaardil valikut tehes tasub tähele panna, et avanevas lisainfo kastikeses on geoinfo koordinaadid klikitavad ja avaneb kaart eraldi aknas, kus saab ka oma sõiduteekonda planeerida.

Enne metsaminekut peaks kuusetooja olema veendunud, et valitud koht asub kindlasti riigimetsas ja et seal pole looduskaitselisi piiranguid.

Jõulukuuski tohib riigimetsas raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, elektriliinide alt ja metsasihtidelt.

Valitud kuuse eest saab tasuda enne metsa minekut internetipangas või mobiilimaksega kohapeal.

Ühe või mõne jõulukuuse raieks ei ole vaja metsateatist, piisab maksekorraldusest või mobiilimakset kinnitavast lühisõnumist.

Kitteri ütlust mööda jääb riigimetsast võetud ühe- kuni kolmemeetriste kuuskede hind kolme ja 13 euro vahele.

Eelmisel aastal toodi riigimetsast 4600 kuuske ja neist üle poole eest tasuti mobiilimaksega.

Eelregistreerimisega juhendatud metsaretki korraldatakse 16.–22. detsembril Eestis seitsmes kohas, kus varasemate aastate kogemuse põhjal enim huvilisi käis. Pärnumaal kuuseretki tänavu ei korraldata, lähimad matkad toimuvad Läänemaal Ristil ja Viljandimaal Aimlas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles