Olümpialootus pälvis haridusstipendiumi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Joosep Karlson.
Joosep Karlson. Foto: Eesti Aerutamise Föderatsioon

Eesti Olümpiakomitee (EOK) ning haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) haridusstipendiumi pälvisid 2019. aasta sügissemestriks 26 praegust ja endist tippsportlast. Teiste seas Tartu ülikoolis majandust tudeeriv pärnakas ja aerutamise olümpialootus Joosep Karlson.

EOK projektijuhi Natalja Inno sõnutsi on EOK ja HTMi 16 aasta pikkune koostöö tippsportlaste haridusstipendiumi projektiga osutunud tõhusaks. “See projekt on üks EOK topeltkarjääri programmi komponentidest, mis soodustab sportlastel sportlaskarjääri ajal või pärast karjääri lõpetamist omandada kõrg- või kutseharidust. Palju on korduvtaotlejaid ehk meie sportlased hoolivad sellest, et lõpuni õppida ja kraad välja teenida,” ütles Inno.

Viljandlane Kaur Kuslap, kes treenib suvepealinnas ühes meie tippsõudjatega, lausus, et stipendium on olnud talle suureks toeks. Neljapaadi liige õpib Tallinna tehnikaülikoolis elektrotehnika erialal.

“Tänu haridusstipendiumile olen saanud õpingute koormust treeningu- ja võistlusplaani järgi seada. Selle olemasoluta olnuks kiusatus õppida täiskoormusel, et tasuta õppekohta säilitada, kuid nii toimimine oleks sportlikud tulemused kehva seisu seadnud,” rääkis Kuslap. “Püüan stabiilse tempoga stardist finišisse jõuda.”

Kuslap lubas, et pärast lõpetamist jääb esialgu siiski sõudjaks. “Kuid olen sportlaskarjäärijärgseks eluks kindlasti paremini valmistunud,” lisas ta.

Kokku toetatakse sel semestril sportlaste õpinguid 23 948 euroga. Kaks korda aastas väljaantavat EOK ja HTMi haridusstipendiumi saavad taotleda praegused ja kunagised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendium küünib 1000 euroni semestris. Stipendiumile on võimalik konkureerida sportlastel, kes on Eesti koondisesse kuulunud vähemalt kolme aasta jooksul. Kui sportlane on tegevkarjääri juba lõpetanud, ei tohi olla sellest möödunud üle viie aasta.

2019. aasta sügissemestril pälvisid haridusstipendiumi:

Johanna Allik (iluuisutamine)

Valentin Bassov (veemoto)

Meril Beilmann (laskesuusatamine)

Rasmus Haugasmägi (veemoto)

Mari-Liis Juul (pararattasport)

Mihkel Kalja (jalgrattasport)

Joosep Karlson (aerutamine)

Kristjan Koll (murdmaasuusatamine)

Toomas Kollo (murdmaasuusatamine)

Kaur Kuslap (sõudmine)

Kristin Kuuba (sulgpall)

Mihkel Liivakant (karate)

Getter Marie Lemberg (kergejõustik)

Sander Maasing (jalgrattasport)

Aslanbeg Magomedkerimov (judo)

Sergei Pareiko (jalgpall)

Han Hendrik Piho (kahevõistlus)

Kätlin Piirimäe (kergejõustik)

Anna Pohlak (purjetamine)

Martin Remmelg (laskesuusatamine)

Helina Rüütel (sulgpall)

Karl Robert Saluri (kergejõustik)

Anja Sokk (karate)

Karolin Valdmaa (rühmvõimlemine)

Lise Anette Vaher (mäesuusatamine)

Reino Velleste (laskmine)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles