Hea südamega naised said tänulille

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kullimaa on rahul, kui saab lapsi aidata.
Kersti Kullimaa on rahul, kui saab lapsi aidata. Foto: Silja Joon

Kuna peagi lõppev aasta on nimetatud Euroopa vabatahtlike aastaks, väärtustas heategevusorganisatsioon Shalom detsembris viimast korda vabatahtlike tööd ja kinkis kahele Pärnumaa vabatahtlikule tänulille.

Lille pälvisid Terje Kaldvee ja Kersti Kullimaa.

Terje Kaldvee elab Sindis ja korraldab juba teist kuud Sindi lastetoas seitsme- kuni 12aastastele lastele eri tegevusi. Õhinapõhiselt alustanud tuba on Kaldvee arvates Sinti väga vaja. Praegu on selle uksed avatud kord nädalas pärast koolitunde nelja tunni vältel.

Kaldvee, 40. aastates töötu naine, tunnistas, et talle meeldib väga suhelda lastega, teha tööd inimestega, aidata ja nõustada. Sindi linnavalitsuse ja mittetulundusühingute algatatud lastetoas meisterdab ta koos lastega ning juhib nende tegevust.

“Kleebime, lõikame, joonistame, valmistame taaskasutatavatest materjalidest esemeid, mängime lauamänge. Lastetoa uks võiks olla sagedamini lahti, sest muidu hulguvad nad niisama linna peal,” rääkis ta. Lastetoas käib kümmekond last ja ühistegevus täidab Kaldvee headuse, rõõmu ja enesekindlusega. Vabatahtliku töö on aidanud tal ennast leida ja teostada.

Kersti Kullimaa on 27aastane pärnakas, kel kaks väikest last ja tore töökoht. “Olen pidanud igal aastal lastega Pärnu haiglas olema ja tõdenud, et sealsed mänguasjad on vanad ja katkised,” kõneles Kullimaa.

Virisemise asemel pani naine üles Facebooki bänneri ja hakkas koguma mänguasju. Ettevõtmises lõid teiste seas kaasa Pärnu Raadio ja Pärnu Postimees. Ligemale 20 inimest annetas kenasid mänguasju, olles rahul, et said kolikambreid tühjendada. Mõni firma lisas uusi kanne hulgi.

Kullimaa on aidanud üht raskustes Pärnu peretki, kes omadega toime ei tule. Ta ostis perele remondimaterjale, et nad võiks oma tubades natuke ilu luua. Samuti õmbles ta selle pere lastele voodilinad ja padjapüürid ning on viinud süüagi. Kullimaa arvates ei tohi lapsed vanemate tõttu kannatada.

Shalomi eestvedaja Anne Aas nentis, et tore oli aasta vältel tavainimesi tunnustada. “Nad ju aitavad edasi ega tee ise sellest suurt numbrit. Tore, et saime neid oma kogukonnas väärtustada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles