Esimene viirusega nakatunu pääseb Pärnu haiglast koju

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haigla andis teada, et täna pääseb kodusele ravile esimene neljast uue koroonaviiruse tõttu haiglas olevast patsiendist.
Pärnu haigla andis teada, et täna pääseb kodusele ravile esimene neljast uue koroonaviiruse tõttu haiglas olevast patsiendist. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla andis teada, et täna pääseb kodusele ravile esimene neljast uue koroonaviiruse tõttu haiglas viibivast patsiendist.

Kõik haiglaravil patsiendid on Pärnusse toodud Saaremaalt ja nende seisund on stabiilne.

Pärnu haiglas eile ja täna uue koroonaviiruse kahtlusega patsientidelt võetud 16 analüüsist osutus Pärnu haigla laboris positiivseks üks.

Tänaseks päevaks on Pärnumaal tehtud analüüsidest osutunud positiivseks 26. Tegemist on patsientide kodus võetud analüüsidega ja nad viibivad kodusel ravil.

Koroonagraafik 20.03.20
Koroonagraafik 20.03.20 Foto: Pärnu Postimees

Esmaspäevast testitakse vaid riskirühmi, kuna riik on keskendunud viiruse leviku vältimisele eakate ja kroonilisi haigusi põdejate seas. Kõige ohustatum rühm on üle 60aastased. Selles vanuses töötavad inimesed peaksid võimalusel tegema kaugtööd. Kõigil üle 60aastastel soovitatakse hoiduda rahvarohketest kohtadest, püsida kodus ja vältida kokkupuudet haigustunnustega inimestega. Samuti tuleks piirata lävimist lastega, kuna viiruse levitamisel ohustavad nood eelkõige eakaid. Lapsed ise põevad haiguse läbi enamasti kergelt.

Pärnu haigla tuletab meelde, et erakorralise meditsiini osakonda (EMO) ei tohiks pöörduda COVID-19sse nakatunu või inimene, kellel on haigusele iseloomulikud tunnused (köha, palavik). Kõigepealt tuleb telefoni teel nõu pidada oma perearstiga, helistada perearsti nõuandeliinil 1220 või hädaabinumbril 112. Samuti palub haigla tungivalt jääda tulemata EMOsse, kui teil on kergemad viirushaiguse tunnused.

Sellest nädalast töötab häirekeskuse infotelefon 1247, mis jagab teavet uue koroonaviirusega seotu kohta. Telefon töötab ööpäev läbi ja kõne on helistajale tasuta.

Kogu Eestis on uue koroonaviirusega nakatumise diagnoosi saanud ligemale 300 inimest. Terviseamet on märkinud, et see on positiivsete testide arv ja nakatunuid on kindlasti rohkem.

Pärnu haiglas kehtib endiselt külastuskeeld ja patsientidele ei ole praegu võimalik pakke saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles