Kettagolfiradadel rikutakse eriolukorra reegleid, alaliidu president kutsub mängijaid mõistusele

Märt Pilme
, reporter
Copy

Olen suur pallimängude fänn ja harrastaja, ent praeguses eriolukorras, kus koroonaviirus levib, tuleb võistkonna­aladest suu puhtaks pühkida. ­Alles on jäänud väga populaarne ja taskukohane kettagolf. Paraku leidub inimesi, kes panustavad sellesse, et seegi võimalus ära võetaks.

Pärnu Postimees vaatles ­nädalavahetusel olukorda Valgerannas. Kui jalutajad pidasid üldjoontes kinni nõudest, mille kohaselt on üle kahe inimese kogunemised keelatud, siis kettagolfirajal võis mängimas näha nelja- kuni kaheksaliikmelisi gruppe. Sellekohaseid märkusi oli toimetusele tulnud varemgi.

Eesti discgolf’i liidu presidendi Rein Rotmeistri sõnutsi on probleem neile teada ja praegu käib alaliidus mõttetöö, kuidas inimestele üle korrata, et reegleid ei rikutaks. Plaan on kaasata siinseid tippe, kes tuletaksid meelde 2+2 reeglit ehk maksimaalselt kahekesi liikumist ja kaasinimestega kahemeetrise vahe hoidmist.

Eestis on ligikaudu 150 rada, kus kettagolfi mängida. Rotmeistri andmetel on praegu neist suletud 28, sealhulgas neli Pärnumaa rada: Rääma, Jõekääru, Paikuse ja Lihula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles