Motomehed kihutasid Lätis pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Paljukordne Balti ja Eesti meister Toivo Nikopensius alustas hooaega Madona enduuro võiduga.
Paljukordne Balti ja Eesti meister Toivo Nikopensius alustas hooaega Madona enduuro võiduga. Foto: Rauno Kais

Eesti motosportlased teenisid Lätis Madonas enduuro Balti ja Eesti meistrivõistluste avaetapil kümme auhinda, neist kaks läksid Paikuse klubisse.

Seenioride klassis pani mõlemal võistluspäeval oma paremuse veenva ülekaaluga maksma Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius, madalamad pjedestaaliastmed kuulusid lõunanaabritele Andris Kalninšile ja Vilnis Zeizale. Pärnu motoklubi raudvara Madis Pooli masin ei pidanud paraku valule vastu ja ta jäi kümnendaks.

Neljataktilisi tsikleid taltsutanud harrastajate konkurentsis oli kiireim Nikopensiuse klubikaaslane Endrik Raal, teise auhinna sai Läti meister Janis Freimanis ja kolmandaks tuli kodurajal võistelnud Alvis Lecis.

Endrik Raal kihutas lõunanaabrite mitmepäevasõidul hobiklassi esimese auhinna vääriliselt.
Endrik Raal kihutas lõunanaabrite mitmepäevasõidul hobiklassi esimese auhinna vääriliselt. Foto: Rauno Kais

Klassis E1 nautis võidurõõmu Andres Kukk Redmoto klubist ja E2 arvestuses sai Priit Biene Ivo Steinbergsi järel teise koha. Kõige võimsamate E3 mootorrataste võistlusel tuli Paikuse klubi sportlane Tõnu Kallast neljandaks, poodiumile mahtusid Andris Grinfelds, Elari Talu ja Martins Vinters.

Klassis Hobi 2T võitis esikoha Aare Pere klubist Redmoto, järgnesid Timo Hermlin Sõmerpalust ja Läti võistleja Aleksander Tšernagin. Algajate arvestuses kuulusid esikolmikusse Eesti mehed Andrus Lomp, Viktor Noor ja Rene Šapran ning õrnema soo motosportlaste seas oli Madona enduurol parim Sõmerpalu piiga Hanna Anton.

„Laupäeval oli põrgulikult palav, kraadiklaas näitas üle 30 pügala, kuid pühapäevaks andis kuumus järele ja sai võistlust täiega nautida,” kommenteeris Nikopensius hooaja esimest mitmepäevasõitu. “Eeloleval nädalavahetusel kihutame Lätis Talsi rajal kestuskrossi Balti meistrivõistluste esimesel etapil ja   

enduuro meistrisari jätkub 18. ja 19. juulil Saaremaal.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles