JÄRELVAADATAV Pärnu võrkpalliklubi jäi põnevuslahingus Selverile alla ja langes karikavõistlustel konkurentsist

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi. 
Pärnu võrkpalliklubi. Foto: Mailiis Ollino

Aadu Luukase nimelise karikavõistluste veerandfinaali korduskohtumises läksid pealinnas vastamisi valitsev Eesti meister Pärnu võrkpalliklubi ja Tallinna Selver.

Avamängus teenis Pärnu kodusaalis 3:1 võidu, mis tähendas, et täna vajasid Avo Keele hoolealused edasipääsuks kahte geimivõitu.

Senise hooaja tähtsaimas matšis jooksis Pärnu eest libero positsioonil platsile sidemängija Martti Keel, kuna Silver Maar suundus kaitseväkke ega saanud pataljonist välja. Sidemängijana hakkas palle tõstma 19aastane Richard Voogel, kes eelmisteski matšides kuulus algrivistusse. Peale Voogeli ja Keele läksid algkoosseisus väljakule Taavet Leppik, Toms Švans, Atvars Ozolinš, Harri Palmar ja Kristaps Platacs.

Audentese spordihoones, kus kaikusid arvukate suvepealinna fännide "Pärnu, Pärnu!" hüüded, alustasid valitsevad meistrid hästi ja läksid kohe avageimi hakul kolme punktiga juhtima. Paraku pärnumaalaste Renee Teppani ja Andrus Raadikuga mehitatud Selver kosus ja haaras geimi keskel 17:14 eduseisu. Palju servi- ja lihtvigu teinud pärnakad kaotasid perioodi kindlalt 19:25.

Teises geimis haarasid pärnakad taas algedu ning juhtisid 8:5 ja 18:15. Siis läks aga kõik nässu: pealinlased teenisid kuus (!) silma järjest ja asusid 21:18 juhtima. Pärnu tuli 24:24 järele, aga siis läks madinaks: Platacsi ründelöök läks auti, ent pärnakad väitsid, et blokist. Kohtunik näitas punkti Selverile, millega kogu suvepealinna sats polnud nõus. Toimus mänguseisak, kus kohtunikud olukorda pikalt vaagisid, ent viimaks jätsid otsuse jõusse ja Selver läks 25:24 juhtima. Avo Keel oli maruvihane ja aplodeeris irooniliselt kohtunikule. Kuid vihaseks aetud Pärnu mängijad ei andnud alla! Teeniti hoopis kolm vägevat punkti järjest, mis andis geimivõidu 27:25 ja viis pärnakad ühe geimivõidu kaugusele poolfinaalist.

Kolmandas läks Selver 10:5 ette, ent peagi oli seis 14:14 viigis. Siis spurtis uuesti pealinna sats, kes võitis geimi kindlalt: 25:18. Samamoodi läks neljandaski: Selver 10:5 ette ja võit 25:18. Seejuures vigastas Martti Keel neljandas geimis seisul 17:12 jalga ja liberona hakkas tegutsema Leppik. Leppiku asemel tuli nurgaründajana platsile Tony Tammiksaar.

Nõnda selgus edasipääseja kuldses geimis. Taas alustas pealinna sats hästi ja läks 4:1 juhtima, mille peale Avo Keel võttis aja maha. Pooli vahetati pealinlaste 8:5 eduseisus. Ehkki pärnakad pingutasid kõvasti, ei jõutud enam Selverile järele. Kuldne geim pealinlastele 15:9 ja võidutants võis alata.

Pärnu resultatiivseimaks osutus Platacs, kes tõi 21 silma (+9). Võitjate poolelt oli 23 punktiga (+14) üleplatsimees Raadik. 

Pärnu järgmine mäng tuleb laupäeval kodusaalis, kui Credit24 meistriliigas sõidab külla Jelgava meeskond.

Matš on järelvaadatav: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles