Tööd alustas Pärnu haigla patsientide nõukoda (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu haigla patsientide nõukoja esimene koosolek peeti veebis. Nõukoja liikmete valimise eeldus oli, et inimesel endal või tema lähedasel on kogemus haigla teenustega.
Pärnu haigla patsientide nõukoja esimene koosolek peeti veebis. Nõukoja liikmete valimise eeldus oli, et inimesel endal või tema lähedasel on kogemus haigla teenustega. Foto: Kuvatõmmis/pärnu Haigla

Pärnu haigla patsientide nõukoja liikmete valimise eeldus oli, et inimesel endal või tema lähedasel on kogemus haigla teenustega. Peale selle soov teha vabatahtlikku tööd.

Pärnu haigla patsientide nõukotta kuuluvad Roland Leesment, Wally Anderson, Heli Tooman, Revo Türk, Aive Hiiepuu, Vaino Kaunissaar ja Kalle Viik.

Nõukoja esimees on Leesment, kelle sõnul ei piisa üksnes ravi kõrgest kvaliteedist. Esmalt antakse soovitusi, kuidas haigla uus veebileht kasutajasõbralikumaks muuta.

Töökorra järgi kohtub patsientide nõukoda vähemalt neljal korral aastas.

Pärnu haigla kvaliteediteenistuse juhataja Teel Orgse jutu järgi on ravila strateegiline eesmärk olla inimesekesksem. Sel põhjusel on patsiente kaasata ilmtingimata vajalik.

Orgse juhtis tähelepanu, et riigiti on patsientide esindajatel eri rollid, näiteks esindada patsientide arvamust kõikvõimalikes komisjonides. Mitmes riigis on kohustuslik patsiente kaasata ravijuhendite koostamisse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles