Koidula-kooli ujula nõuab põhjalikku remonti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koolide Sihtasutuse hooldusjuhi Viktor Voronovski sõnutsi võivad bassini all olevad läbiroostetanud laepaneelide armatuurid järele anda ja vahelagi kokku kukkuda.
Pärnu Koolide Sihtasutuse hooldusjuhi Viktor Voronovski sõnutsi võivad bassini all olevad läbiroostetanud laepaneelide armatuurid järele anda ja vahelagi kokku kukkuda. Foto: Urmas Luik

Ujumistreenerid Marika Tikkerbär ja Eve Lepik olid eile pärastlõunal Pärnus Koidula-kooli bassini ääres mureliku moega: uudis, et ujula päevapealt varisemisohu tõttu suletakse, oli jõudnud juba paljude lasteni ja tavapärase 40 lapse asemel oli trennis vähem kui pool.


“Mis saab siis, kui lapsed peavad hakkama käima Raba tänava ujulas, kuhu sõidab tunnis ainult üks buss? Lapsed kaovad ujumise juurest niimoodi ära,” muretses Tikkerbär.



Koidula-kooli ujula sulgemine annab hoobi mitmesajale basseinikasutajale, kes on harjunud ujuma seal igal nädalal koolitunnis, trennis või niisama lõbu pärast. “Ujumistrennis käib siin üle 250 lapse, peale selle sõudjad, aerutajad, jalgratturid, samuti toimuvad siin koolitunnid ja linnarahvastki on siin ujumas,” seletas Tikkerbär. “Väga kahju, et ujula kinni läheb. Loodame, et mitte väga pikaks ajaks.”



Ujula lagi võib variseda


Pärnu Koolide Sihtasutuse juhatuse esimehe Margus Tammekivi sõnade kohaselt ei ole ujulat võimalik avada enne põhjaliku kapitaalremondi tegemist.



Aasta algul saadud Ehituskonstrueerimise ja Katsetuste OÜ ekspertiisi kohaselt on suure basseini ümber olev lagi veekahjustustest tingitult avariiohtlik, basseinide kandekonstruktsioonid tuleb remontida ja kanali lae kandekonstruktsioonid välja vahetada täies ulatuses.



“Kui seal midagi juhtuks, ootaks meid omaniku esindajana kriminaal- ja tsiviilõiguslik vastutus. Pidasime linnavalitsuse liikmetega nõu, nemadki toetasid sulgemisotsust,” ütles Tammekivi.



Juhtuda võib ei rohkemat ega vähemat kui basseini ümbritseva lae kokkuvarisemine. “Betoonist lae kandekonstruktsioonide armatuurid on läbi roostetanud. Lagi võib variseda. Keegi ei tea, millal. See võib juhtuda homme, aasta või kolme aasta pärast,” lausus sihtasutuse juht.



Kui kauaks ujula uksed lukku jäävad, teab praegu vaid tuul väljal.



Ujula peremehe, Pärnu Koolide Sihtasutuse juhatuse esimehe Margus Tammekivi sõnutsi sõltub kõik sellest, kui ruttu remondi jaoks raha leitakse ja kapitaalremondi projekteerimise ja ehitamise konkursid korraldatakse.



Tammekivi väitel sihtasutusel ujula remontimiseks raha ei ole. “Peame seda koos linnavalitsusega arutama,” lausus ta.



Pärnu majandusala abilinnapea Simmo Saar ei osanud öelda, kas ja kuidas negatiivset lisaeelarvet planeeriv linnavalitsus ujulat remontima hakkab. “See on nii värske info. Nüüd tuleb leida võimalikud lahendusvariandid,” lausus abilinnapea.



Mis ajaks ujula remondiks raha leitakse ja konkursid välja kuulutatakse, ei osanud Saargi öelda. “Enne 1. septembrit ujulat ei avata,” oli abilinnapea kindel.



Ujula taasavamiseni peavad Koidula-kooli õpilased kehalise kasvatuse tundides suplemisest loobuma, samuti peab haridusamet leidma lahenduse, kuidas korraldada linna teiste koolide ujumistunnid.



Koidula gümnaasiumi direktori Rein Egloni jutu järgi mõjutab ujula sulgemine kooli kehalise kasvatuse tundide andmist, sest tipp-ajal on tunnis viie klassi õpilased, kes peavad kahte võimlasse mahtuma. “Eks meil kevadeni, kui tunde saab juba õues pidada, veidi keeruline ole, kuid saame hakkama,” arvas kooli direktor.



Pärnu ujumine tuleb ümber korraldada


Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Andrus Haugase ütlust mööda vajavad lahendamist teiste koolide ujumise algõppe korraldamine ja spordikooli laste tundide toimumine.



“Spordikool lubas järgmiseks nädalaks esitada oma visiooni edasise tegevuse kohta,” seletas Haugas, kelle jutu järgi viiakse tunnid ilmselt üle Raba ujulasse, Tervise Paradiisi ja Tervise sanatooriumi basseini.



“Koidula gümnaasiumi ujula on varemgi remondi tõttu kinni olnud, küll me selle sulgemise üle elame,” tähendas Haugas.



Koidula-kooli ujula valmis aastatel 1982-1983. Seda on põhjalikumalt remonditud sajandivahetusel.



Pärnu Koolide Sihtasutuse hooldusjuht Viktor Voronovski arvas, et laepaneelide vahele on vesi pääsenud pärast viimast suuremat remonti, sest ilmselt on vee ülevoolusüsteemi ehitamisel jäetud isolatsioon korralikult paigaldamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles