Jäälinn võitis esimese lahingu vandaalidega

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastane Reti nautis eile jäälinna lõbusid täiel rinnal ja nagu teistele lastele meeldis tallegi liumägi.
Kolmeaastane Reti nautis eile jäälinna lõbusid täiel rinnal ja nagu teistele lastele meeldis tallegi liumägi. Foto: Urmas Luik

Kuigi märatsejad on juba üle käinud Pärnu Vallikääru ehitatud jäälinnast, on tekitatud kahjud väikesed ja täna õhtul algab teine jääfestival samasse ehitatud liuväljal meeleoluka jää-show’ga.

Jääfestivali üks korraldajaid Kai Tarmula märkis, et talvepeo ettevalmistused on läinud igati plaanipäraselt ja eile oli korraldajate ainus mure liuvälja valmimine.

“Põhimõtteliselt on kõik valmis, ainult jää on veel väike murelaps, sest see on suurem kui mullu, puidust poorte ei saanud sellele teha ja ilmad on olnud muutlikud,” põhjendas Tarmula. “Aga kõigiga on olnud väga hea koostöö ja inimesed teevad rõõmuga seda, mida nad teevad.”

Eelmisel nädalal Vallikääru ehitatud jäälinn on muutunud juba atraktiivseks külastuskohaks. Kolmapäeva õhtul sagis seal üksjagu lapsi ja kõige populaarsem koht paistis olevat Vallikääru valli nurka ehitatud suurima jäälossi liumägi. Samuti vooris Vallikääru uudistajaid, kes jäädvustasid lumelinna hoolega fotokaameratega.

Kahjuks on linnaku üles leidnud vandaalidki, kes olid rüüstanud nii jääbaari kui lükanud lumelossilt alla mõne ehituseks kasutatud lumeploki.

“Arvestades neid masse, mis sealt nii päeval kui öösel läbi voorib, on linn ikka väga hästi säilinud,” märkis Tarmula. “Et seal on lõhutud, näitab mõne inimese kodust kasvat(amat)ust. Enamik jalutab läbi ja naudib tehtut, mõni tuleb ja teeb mõne sigaduse. Festivali ajal saab Vallikäär valve.”

Tarmula meenutas, et mullu Lasteparki tehtud jääskulptuuridest üks pidas vastu vaid päeva, kuni lõhkujad selle üles leidsid.

“Täna hakatakse Tallinna värava juurde tegema kuut-seitset jääskulptuuri ja loodetavasti peavad need kauem vastu,” nentis Tarmula. “Inimene võiks aru saada, et mõni asi on lihtsalt visuaalseks nautimiseks.”

Järgmise pühapäevani kestev jääfestival algab täna õhtul jää- ja tuleetendusega “Talve pühitsus”, mis on muinasjutuline lugu lumest, jääst, tuulest ja tulest.

Heili Palm Vaikma lavastatavas etenduses on 10 episoodi ja see kestab 20 minutit. Kaasa löövad PalmProjectsi tantsustuudio, iluuisutamisklubi Hõbeuisk, Tallinna tantsuklubi Agneta ja sealse Kivimäe põhikooli naisrühm ning Pärnu Gabriele moe- ja tantsukool.

Laupäeval toimuvad festivali raames Vallikäärus Pärnu lahtised meistrivõistlused jääaluses kalapüügis ning näeb Eesti jäähoki 80. aastapäevale pühendatud hoki-show’d. Pühapäeval ehitatakse koostöös Pärnumaa spordiliiduga Vallikääru lumelinn.

Nädalavahetuse mõlemal päeval saab samas osa meeleolukast jäälaadast ja õhtul võib Vallikääru lumelinnakus vaadata jääetendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles