Juhtkiri: Jää jääb

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Täna algav Pärnu jääfestival tõestab, et kui ettevõtmine esimene kord mingil põhjusel 100 protsenti ei õnnestu, ei tasu meelt heita, vaid jätkata uljalt ja võimalikult suurejooneliselt.

Kui läinud aastal Pärnus esimest korda külma aja festival toimus, näitas talv oma teravaid hambaid ja külvas kogu maa üle lõikava pakasega, mis oli liig isegi jääfestivali nautijatele. Samuti sai tagasilöögi väga uhke ja novaatorlik kava katta osa kesklinnast katusega.

Tegijal juhtub. Ei juhtu ainult sellel, kes midagi ei tee. Nii ongi Pärnu Postimehel hea meel, et hea ettevõtmine tänavu jätku saab.

Kontseptsioonilt on Pärnu jääfestival veidi teistsugune kui harjumuspärased festivalid, sest lumepeo kavast leiab tavapäraseidki kultuurisündmusi, näiteks Endla teatri etendusi, mis leiaksid aset nii või naa.

Kuid sellise lähenemise sügavam mõte, et kohalikul kultuuri-, meelelahutus- ja turismiturul tegutsejad üksteist sama sündmuse katuse all toetavad, hakkab selgeid piire omandama. Lihtsam on talvist Pärnut turismimessidelgi tutvustada, kui ühe märksõna all peitub palju eriilmelist.

Tänavuse jääfestivali teeb eriliseks ja tänuväärseks seegi, et suur osa tegevusest koondub Vallikääru ja selle aasale. Just selliste, nii suviste kui talviste, suurte ja rahvarohkete pereürituste tarvis Vallikäär renoveeritigi.

Seega, kui mõnel järgneval kümnel kaunil talvepäeval leiate aega ja mahti, astuge ikka jääfestivalilt läbi, vaadake jäälinna või -skulptuure, külastage mõnd teatrietendust või spordivõistlust või minge homme jõejääle kala püüdma. Usume, et jääfestival läheb korda ja toob Pärnu talvisesse vaikellu tublisti elu juurde. Edu ja jõudu ning ilusaid talveilmu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles