Sadama kossutiim pakkus 750 fännile põnevuslahingus võidurõõmu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Arvukas Pärnu publik tegi spordihallis põrgulärmi.
Arvukas Pärnu publik tegi spordihallis põrgulärmi. Foto: Urmas Luik

Põlised konkurendid ehk Pärnu Sadam ja Rapla Avis Utilitas etendasid suvepealinna spordihallis pineva kossuõhtu.

Lahing 750 pealtvaataja ees algas õige võitluslikult ja madala skooriga: Sadam võitis poolaja 29:23 ja juhtis enne viimast veerandit 48:44. Pärnu haaras otsustava neljandiku alguses matši suurima ehk üheksapunktise edu ega andnud enam mängu käest. Lõpusireeni kõlades säras tablool 66:61. 

Sadama loots Gert Kullamäe ütles mängujärgses intervjuus, et tegemist oli justkui play-off‘i matšiga: erilist õhkkonda oli tunda juba enne matši garderoobis. 

“Oleme mänginud end raskesse seisu ja iga võit on enesekindlusele ülioluline. Respekt poistele: suutsime kaitses mängida ühe hooaja parima mängu,” rääkis peatreener. “Meile algas play-off täna. Kui oled nii nurka surutud ja iga mäng on tähtis, siis tõmban ennastki paremini käima: suudan nii end kui poisse paremini motiveerida. Mulle see aura meeldib, eriti kui võidad ka: siis on tõeline nauding olla coach.”

Taas oli pärnakate resultatiivseim Robert Valge, kes viskas 14 punkti ja hankis kuus lauapalli. Troy Barnies ja Menno Dijkstra lisasid 11 silma. Rapla tulemuslikem oli Obrad Tomic, kelle arvele kogunes 14 punkti ja kümme lauapalli.

Pärnul on nüüd seitse võitu ja 11 kaotust, mis kergitas suvepealinlased tabelis kümnendaks. Rapla (7-12) on kohe Sadama kannul. Pühapäeval mängitakse võõrsil Viimsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles