Eesti looduse tutvustamise retkesari jõuab Pärnusse

Pärnu Postimees
Copy
Kevad looduses. Pildil on karikseen.
Kevad looduses. Pildil on karikseen. Foto: Elmo Riig

Eesti looduse tutvustamise retkesarja üritustel saab bioloogi abiga uurida meid ümbritsevat pärismaist loodust ja õppida loodust vaatlema. Pärnumaa loodusretk toimub homme, laupäeval.

Retkedel uuritakse ümbritsevat loodust ja harjutatakse loodusvaatluste tegemist nutirakendusega PlutoF GO. Retked toimuvad kõigis Eesti maakondades enne üle-eestilist loodusvaatluste maratoni 8.–9. juunil. Maratoni käigus panevad osalejad ööpäeva jooksul kirja nii palju märgatud liike kui võimalik. Need harrastusteadusena kogutud andmed on hiljem väärtuslik uurimismaterjal teadlastele.

Homne retk saab alguse südapäeval Pärnu haigla mänguväljakult. Retk sobib hästi algajatele, et saada nippe liikide eristamiseks. Retkel tutvutakse kohalike liikidega ja jäädvustatakse kevadist looduse rikkust. Vastused saab küsimustele: kuidas eristada linde nende laulu põhjal; kust otsida abi liigi määramisel, kui ei tea midagi süstemaatikast; kuidas kaasa aidata elurikkuse hoidmisele? Looduse avastusretkedele on oodatud huvilised igas vanuses sõltumata eelnevatest teadmistest.

Retki juhib bioloog ja loomaökoloog Kaarin Hein. Teda kui loodushariduse entusiasti köidab see, kui ta saab suurendada inimeste loodusetundmise oskust. Koos õpitakse ka põnevaid leide pildistama.

Retkel osalemine on tasuta, aga korraldajad soovitavad eelregistreeruda Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia veebilehelt leitaval ankeedil.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles