Riigikokku naasev Jüri Jaanson: Peaks olema väga hea põhjus, miks seda võimalust mitte kasutada (7)

Copy
Jüri Jaanson on olnud aastatel 2011–2023 riigikogu 12., 13. ja 14. koosseisu liige.
Jüri Jaanson on olnud aastatel 2011–2023 riigikogu 12., 13. ja 14. koosseisu liige. Foto: Erik Peinar/Riigikogu Kantselei

Viimati riigikogu eelmises koosseisus töötanud Jüri Jaanson tõdes, et ta on saanud vahepeal hästi puhata ja tegelda oma ettevõtmistega kinnisvara ja välissuhete vallas. Ja sõuda on ta saanud rohkem kui muidu. Aga nüüd läheb taas Toompeale.

Reformierakonna asutaja ning auesimees Siim Kallas lõpetas pikaaegse karjääri poliitikas ja esitas 6. septembril riigikogu juhatusele parlamendist lahkumise avalduse. Kuna Kallase järel järgmisena riigikokku pääsev Irina Talviste otsustas jätkata Pärnu abilinnapeana, alustab sügisistungjärgul parlamendis tööd Jüri Jaanson.

Jaanson sedastas töönädala viimasel päeval, et ametlikku kutset pole ta veel saanud, ehkki oravapartei kommunikatsioonijuht oli selleks ajaks saatnud juba välja teate Siim Kallase poliitikast taandumise ja Jaansoni parlamenti naasmise kohta. Küll tõdes ta, et tema on Talviste järel nimekirjas järgmine ja too peaks laupäeval loobumisavalduse allkirjastama. Jaanson avaldas, et sellisel juhul annab ta esmaspäeval ametivande.

Võimalus taas rahvaasemikuna tööle asuda ei tulnud omaaegsele spordisangarile, kes ühtlasi on kogenud poliitik, iseäranis suure üllatusena.

Tagasi üles