Võrdne kohtlemine nudib õpetajate palga

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnakassast sõltuvate pedagoogide palgatõus on lahtine. Foto on illustratiivne.
Linnakassast sõltuvate pedagoogide palgatõus on lahtine. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Kaheksa miljardi suurune riigieelarve kärbe sunnib omavalitsusi kulutusi radikaalselt piirama, näiteks valitsuse kava vähendada omavalitsustele laekuvat tulumaksumäära 0,8 protsendi võrra jätab Pärnu ilma 22 miljonist.


Kui sellele lisada riigiametnike palga 10protsendilise vähenemise tõttu vähem laekuv tulumaks, võib Pärnu linnapea Mart Viisitamme hinnangul arvestada ligi 40 miljoni kroonise eelarveauguga.

Kuidas see auk kokku traageldada, pole veel päris selge. “Põnevusega ootame, mis saab õpetajate palkadest,” tunnistas Viisitamm.

Nimelt on koalitsioonileppes kirjas, et linnaeelarvest palka saavate pedagoogide palk peab olema võrdne riigieelarvest raha saavate pedagoogide omaga. Seega kui riik loobub pedagoogide kaheksaprotsendilisest palgatõusust, teeb seda linngi.

“Et oleme arvestanud täissummaga, tähendab see seda, et võib-olla kuus-seitse miljonit jääb meile eelarvesse raha üle,” sõnas Viistamm.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles