Galerii: Pärnus valmistutakse grillivõistlusteks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Vallikääru aasal õpetati grillimisnippe.
Pärnus Vallikääru aasal õpetati grillimisnippe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored kokad ja vanad grillihundid panid eile Pärnus Vallikääru aasale üles grillahjud ja tutvustasid huvilistele, kuidas valmistada isuäratavat ribi ja kana.

Grillimist peetakse nii tähtsaks kunstiks, et seda õpetatakse isegi kutsehariduskeskuses kokanduse eriala koolitundides. Eilsel koolitusel sai iga huviline panna kõrva taha nippe, kuidas ribi puhastada, maitsestada ja küpsetada nii, et see sööjal keele alla viiks. Näpunäiteid jagati ka kana küpsetamiseks.

Kutsehariduskeskuse õpilased lihvisid eilsel koolitusel oma oskusi 8. juunil Vallikääru aasal toimuvaks koolidevaheliseks grillimise meistrivõistluseks "Grillium", kuhu oodatakse osalema üle paarikümne võistkonna nii meilt kui mujalt.

„Kutsume võistlema noorteühendusi, huvikoole, seltsinguid ja sõpruskondi, sest see võistlus ei ole ainult kutsekoolidele, vaid kõigile,“ ütles Pärnu kutsehariduskeskuse avalike suhete juht Anneli Rabbi.

Noorte grillimisvõistlusel jagatakse igale võistkonnale välja toidukorv, milles on nii ribi kui kana. Fantaasiavooruks peab võistkondadel endal midagi vaimukat kaasas olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles