IRL nõuab Pärnu Vee nõukogu esimehe väljavahetamist

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vesi nõukogu esimees on praegu Eino-Jüri Laarmann.
AS Pärnu Vesi nõukogu esimees on praegu Eino-Jüri Laarmann. Foto: Urmas Luik

Pärnus võimuliitu kuuluv Isamaa ja Res Publica Liit edastas täna koalitsioonipartneritele taotluse, milles nõuavad AS Pärnu Vee nõukogu esimehe Eino-Jüri Laarmanni väljavahetamist.

IRLi Pärnu osakonna juhatus pole rahul nõukogu töökorraldusega, mille tõttu pole saanud nõukogus kaitsta Pärnu kodanike ja ettevõtete huvisid ning ootusi linnaettevõtte teenuste hindade kujundamisel.

“Veeteenuse hinna tõstmise taotlusest on nõukogus olnud juttu põgusalt ja sisulist nõukogu päevakorralist arutelu pole toimunud. Käsitlemist pole leidnud läbi teenuse hinnatõusu laekuva raha kasutamine ja kui nõukogu ei pööra olulistele asjadele vajalikku tähelepanu, siis ei täida see oma rolli,“ teatas IRLi kuuluv AS Pärnu Vee nõukogu liige Olavi Post.

IRL leiab, et seoses ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniseaduse muudatuse ja hinnataotluste kinnitamisega konkurentsiametis on kogu otsustus ja vastutus taotluse ettevalmistamisel ja menetlemise protsessis läinud vee-ettevõtja juhtorganitele.

Võimupartneritele Toomas Kivimägi valimisliidust, Reformierakonnast ja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast saadetud taotluse lõpus teatavad selle autorid, et IRL peab konkurentsiameti kehtestatud hindasid, mis toovad kaasa 17,06protsendilise vee- ja kanalisatsiooniteenuste hinnatõusu, üldise hinnatõusu taustal liiga koormavaks ja põhjendamatuks.

Taotlusele AS Pärnu Vee nõukogu esimees välja vahetada ja nõukogule uue esimehe leidmiseks konkurss välja kuulutada on alla kirjutanud IRLi Pärnu osakonna esimees Peeter Prisk ja Pärnu abilinnapea Meelis Kukk. Pärnu linnale kuuluva vee-ettevõtte nõukogusse kuuluvad peale Laarmanni ja Posti Heiti Hendrikson ja Jüri Rahu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles