Passi ja ID-kaardi taotlejaid abistavad vabatahtlikud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Riina Orav aitab abivajaid fotoboksi kasutamisel.
Vabatahtlik Riina Orav aitab abivajaid fotoboksi kasutamisel. Foto: Lääne prefektuur

Lääne prefektuuri ja Pärnumaa töötukassa ühisprojekti tulemusel annavad Pärnus isikut tõendavate dokumentide uuendamise kõrgajal taotluste esitamisel kodanikele abi vabatahtlikud.

Esmaspäevast abistab Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Pärnu teeninduses kodanikke dokumentide taotlemisel kuus vabatahtlikku, kelle ülesanne on nõustada ja jagada informatsiooni ning olla abivajajatele toeks fotoboksi kasutamisel.

„Vabatahtlike kaasamine on loomulik ja hädavajalik samm käesoleval aastal aeguvate dokumentide vahetamisega tekkinud koormuse tõusu tõttu,“ selgitas vabatahtlike kaasamise tagamaid Lääne prefektuuri vabatahtlike koordineerija Indrek Kõiv.

„Pärnumaa töötukassale saadetud pakkumisele reageeris palju huvilisi, kuid kahjuks ei olnud kõiki võimalik vabatahtlikena rakendada. Pärast tutvustavat õppepäeva osutus valituks kuus kandidaati,“ lisas ta.

Vabatahtlike töö teeninduses toimub kahes vahetuses, 10–13 ja 13–16. Nende kaasamine on planeeritud kuni aasta lõpuni. Peale selle jätkub sügisest valdade külastamine, mille käigus viiakse ID-kaardi taotlemine inimestele võimalikult lähedale.

Ühena kuuest vabatahtlikust abistab kodanikke Riina Orav, kelle sõnul haaras ta pakkumisest kinni peamiselt seepärast, et soovis saada reaalset töökogemust klienditeeninduse valdkonnas. „Kõikjal nõutakse töökogemust, et olen olnud lapsega kodune, tundus see hea võimalus,“ ütles ta.

Tööd Riina keeruliseks ei hinda, sest inimesed on heatahtlikud ja sõbralikud. „Keeruliseks läheb kaugemate maade kodanikega, kes rahvusvaheliselt enimlevinud keeli väga hästi ei valda. Samal ajal pole nemadki abita jäänud ja kõik kliendid on seni lahkunud rahulolevana,“ selgitas Riina töö olemust.

Lääne prefektuuri ja Pärnumaa töötukassa ühisprojekt vabatahtlikega kestab selle aasta lõpuni, kui dokumentide vahetajate hulk peaks taas langema. Samuti on alates 1. juunist kodakondsus- ja migratsioonibüroo Pärnu teenindus avatud igal kolmapäeval kella 18ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles