Pärnu vajab kiiresti korralikku homoklubi

, Perrooni koondatav
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Adamson

Perrooni andmeil küsib linnaviletsus tänavusel rahvaküsitlusel, kas ehitada homoklubi Vallikääru, Keskväljakule või mõne kooli kõrvale.


Viimasel ajal on palju juttu olnud Pärnu rahalisest seisust. Kuigi nii mõnigi “tarkpea” väidab, et linn on linnajuhi kõrvuni võlgades ja eelarve omadega lootusetult lõhki, olevat tegelik olukord hoopis vastupidine.



“Ma julgen öelda, et Pärnu kuulub Eesti viie rikkama linna sekka,” kostis linnasaks Märt Musimumm. “Et meil on raha nii palju, otsustasime selle investeerida homoklubi ehitusse.”



Nimelt käisid Musimumm ja tema kallis kolleeg Simmu nädalavahetusel tutvusreisil Pärnu sõpruslinnas Tallinnas. Muu hulgas külastasid mehed kohalikke homoklubisid, mis jätsid neile kustumatu mulje.



“Homoklubi on väga hea turistimagnet,” teadis oma Tallinna-kolleegiga vestelnud Musimumm. “Sellepärast peaks selline koht olema Pärnuski. Klubi meelitaks Pärnusse turiste ka talvisel ajal ja täidaks niimoodi ohtralt linnakassat.”



Sellepärast panebki linnaviletsus kevadel rahvaküsitlusele küsimuse homoklubi asupaiga kohta.



“Tahame, et rahvas ütleks siin oma sõna, sest tegu on ikkagi Pärnu linnale väga perspektiivika ettevõtmisega,” arvas Musimumm.



Vähem tähtis pole tõsiasi, et seoses uue klubiga luuakse Pärnusse raskel ajal kuni 30 töökohta.



Suvepealinna sädeinimene ja kõige kohta oma blogis arvamust avaldav Aia Paul kirjutas sel nädalal, et linnaviletsus on ilmselt hulluks läinud.



“Iseenesest pole turistide meelitamine Pärnusse ju paha mõte,” leidis kunagi linnaviletsusest välja visatu. “Aga ehitada Pärnusse homoklubi? See idee on pehmelt öeldes kentsakas.”



Pealegi jäi Aia Paul endale kindlaks, et Pärnu eelarve on 165 miljoniga miinuses, mitte plussis nagu väidavad linnajuhid.



“Isegi kui see klubi ehitatakse, on mul endiselt küsimus, kust võetakse selleks raha,” lisas mees. “Kas Pärnu võtab omale järjekordse laenu või hakkavad Musimumm ja Simmu kahekesi mänguraha joonistama? Õpetajate palkasid on nad varmad kärpima, aga homoklubile, näe, neil raha on!”



Pärnu volikogujate juht Pikse Ahti ütles Perroonile napisõnaliselt, et las poisid müravad.



“Tegelikult on mul asja kohta ikka oma arvamus ka, aga ma ei ütle seda, sest ma olen nendega ühes võimuliidus ja mult lubati sissetulek ära võtta, kui ma midagi avalikult prääksun,” kostis Ahti.



Oma arvamust oli nõus aga lahkelt avaldama kunagine linnajuhi abi Einoh Jürka.



“Meil on see klubi juba ammu olemas!” teadis Jürka. “Ja see asub täpselt turu vastas. Ma ei tea, mida nad seal majas sees teevad, aga kahtlane on see värk küll, kui tullakse raskel ajal lagedale selliste ideedega.”



Jürka lisas, et kui klubi kunagi valmis saab, kolib tema Pärnust minema. “No sellises linnas ei saa ju enam elada!” arvas mees. “Pealegi, kui klubi tulebki mõne kooli juurde, on mul hirm laste pärast. Aga hea küll, isegi kui nad selle teevad, tuleks meie logarditest M-politsei sinna tööle suunata, mitte palgata uusi ametnikke, kes pärast valimisi lüüakse niikuinii minema.”



Linnajuht Musimumm ja väike Simmu ei lase end oponentide kriitikast häirida.



“Kes saab veel järgmistel valimistel öelda, et meie tegime valmis PAUHi, raamatukogu ja homoklubi?” küsis Musimumm. “Kõik need asutused on ehitatud, mõeldes järeltulevatele põlvedele, ja kunagi pääsen ma tänu sellele veel leksikoni!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles