Moskva saksofonist astub üles ühes eestlastega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kruglov koos Jaak Sooääre trioga.
Aleksei Kruglov koos Jaak Sooääre trioga. Foto: Heiti Kruusmaa

Teatrikohvikus Endla Jazzklubis musitseerivad reede õhtul Aleksei Kruglov Venemaalt ja Jaak Sooääre trio, varem on nad koos üles astunud "Jazzkaare sügisjazz’il".

"Jazzkaare" meeskonna iseloomustust mööda on Aleksei Kruglov (31) Venemaa säravamaid saksofoniste-heliloojaid, produtsent ja poeet. 2000. aastal pälvis Kruglov esikoha noorte džässartistide konkurssidel Rostovis, Riias ja Moskvas ning aasta hiljem kriitikute preemia „Aasta Tulevikulootus“.

Kruglov on esinenud pea kõigil Venemaa tähtsamatel džässfestivalidel, mänginud nii sümfooniaorkestrite kui kammerkoosseisudega. Ta on teinud koostööd luuletaja Andrei Voznessenki ja režissöör Aleksander Mittoiga ning osalenud teatriprojektides.

Kruglovi oma ansambel kannab nime Krugly Band ning 2002. aastal ilmus tema debüütalbum „Transfiguration”.

"Jazzkaare" meeskonna andmeil seob Kruglovit Eesti muusikutega koostöö alates 2010. aastast, mil Moskva saksofonist esines Teater NO99 Jazziklubis koos Jaak Sooääre trioga. Kontserdist tehti live-salvestus, heliplaat nimega „Karate“, millelt leiab näiteks improvisatsioon Aleksandr Ostrovski omaaegse menulaulu „Olgu jääv meile päike“ teemal.

Kruglovi instrumentaariumisse kuuluvad alt- ja sopransaksofon, flööt, klarnet ja bassklarnet. Jaak Sooääre triosse kuuluvad peale kitarristi enda veel trummar Tanel Ruben ja bassist Mihkel Mälgand.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles